U bevindt zich hier: Home > Planten > Vaste planten > H > Helenium t/m Hosta > Helenium
PAGINA : Helenium Hosta
In de Boekwinkel
The Winter Garden
Plants that offer color and beauty in every season of the year

Tuinliefhebbers die planten alleen maar op bloei uitkiezen missen vaak 6 maanden schoonheid in hun tuin. In dit boek komen planten aan bod die het hele jaar door aantrekkelijk zijn. Bomen, struiken, klimplanten, varens, grassen, wintergroene planten, planten met een apart profiel, kleurige bast of vrucht en veel meer. Speciale aandacht voor planten die in de winter al bloeien.
Back to the Garden
Literair werk over het tuinieren, een verzameling essays en verhalen over vele aspecten zoals de stress van het meedoen aan een bloemenshow, het maaien van gras, de vreugde die aan een bijzondere roos beleefd wordt en veel meer.
Variegated Plants
The Encyclopedia of Patterned Foliage

Met hun fascinerende tekeningen, strepen, aderen en vlekken hebben bontbladige planten de tuinliefhebber erg veel te bieden. Dit boek beschrijft ongeveer 700 bonte planten, inclusief eenjarigen, vaste planten, grassen, klimplanten, bomen en struiken. Daarbij informatie over hoe de planten in de tuin te gebruiken, verzorging en vermeerdering. De prachtige foto's werden speciaal voor dit boek gemaakt. Na lange tijd weer terug!
Grasses and Bamboos
a practical guide

Een zeer praktisch boek over het gebruik van siergrassen en bamboe in de tuin. Met stap-voor-stap advies over de voorbereiding van de standplaats, het planten, verzorging en vermeerdering. Vele gedetailleerde suggesties voor verschillende beplantingsschema's, volledig geïllustreerd met tuintekeningen met hoogtes. Ook een A-Z van de vele soorten grassen en bamboe.
De Geur van Gras
Verhalen uit de tuin en daarbuiten

'Kijk mam, dat is een Doronicum' zei Lucette Faber toen ze vijf jaar oud was. Het was het begin van een levenslange liefde voor alles wat groeit en bloeit. De geur van gras is een bundel verhalen waarin Lucette de innige relatie met de natuur in haar tuin en daarbuiten toezingt.
The Plantfinder's Guide to Ornamental Grasses
Een brede en ook diepgaande behandeling van de grassen aangaande hun geschiedenis, biologie, soortselectie en gebruik. De twee plantenhoofdstukken gaan over grassen met fraaie bladeren en grassen die bloeien, en in de beschrijvingen worden ook cultuuraanwijzingen gegeven. Ook zijn er diverse uitgewerkte beplantingsplannen, die de mogelijkheden laten zien van grassen op zichzelf en in combinatie met andere planten. De foto's laten vooral de mogelijkheden in kleuren zien in alle combinaties.
Gardening with ornamental Grasses
Dit boek is een handleiding voor het kiezen van de juiste siergrassen voor het beoogde doel. Van A-Z worden de diverse soorten grassen met hun habitus beschreven en in aparte hoofdstukken worden per project (zoals schaduw, prairie, moeras, potten-dschungel, weiland en borders) de geschikte grasses genoemd en ontwerpsuggesties gegeven. Belangrijke geslachten: Carex, Cortaderia, Festuca, Imperata, Juncus, Miscanthus, Molinia, Panicum, Pennisetum, Stipa, Poa, Phragmites, Luzula, Calamagrostis, Deschampsia.
Kindvriendelijke tuinen
Basisgids tuinieren

Veel mensen hebben de neiging de vijver dicht te gooien en de borders door gras te vervangen als er kinderen op komst zijn. Dat is vaak jammer. In deze gids lees je welke veiligheidsmaatregelen je kunt nemen, maar bovenal hoe je een tuin aan kunt leggen waarin kinderen veel plezier beleven aan alles wat er in gebeurt. Welke bloemen kinderen zelf gemakkelijk kunnen opkweken bijvoorbeeld, hoe je een kinderhoekje maakt met bloemen. Rijk geïllustreerd en met vele tips en praktische raadgevingen, een inspiratiebron.
Gräser und Farne
Auswahl, Verwendung und Gestaltung, Pflanzung und Pflege

Grassen en varens zijn belangrijke elementen in de tuin. Ze brengen structuur, zijn eenvoudig te onderhouden en jaarrond attractief. In dit boek het moderne assortiment met vele toapassingsmogelijkheden op elke mogelijke standplaats.
Taschenführe Alpenblumen
Alle wichtigen Arten. Extra: Gräser, Bäume und Sträucher

Handige veldgids voor de vakantie in de bergen met vele soorten alpenbloemen, maar ook grassen, bomen en struiken op een overzichtelijke manier gerangschikt. Goede, beknopte beschrijvingen en goed gebruik van symbolen zorgen er voor dat veel soorten aan bod komen.