U bevindt zich hier: Home > Planten
Plant van de maand: Siergrassen
Imperata cylindrica 'Red Baron' Japans bloedgras met een fantastische herfstkleur Voor een Imperata cylindrica is dit een weinig woekerende selectie maar hij verbreidt zich wel..
De gemiddelde hoogte is 40 cm.
De halmkleur is groen, verkleurend naar rood.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 7.

Nederlandse naam : Japans bloedgras

Prijs vanaf 6 stuks € 2.61 per stuk

Prijs vanaf 12 stuks € 2.32 per stuk

Prijs vanaf 24 stuks € 2.03 per stuk
. Deze plant heeft de volgende onderscheiding: Gouden Medaille Vakbeurs Plantarium 1990 grassen

Maat: pot 9 cm € 2,90
In de Boekwinkel
Gardening with ornamental Grasses
Dit boek is een handleiding voor het kiezen van de juiste siergrassen voor het beoogde doel. Van A-Z worden de diverse soorten grassen met hun habitus beschreven en in aparte hoofdstukken worden per project (zoals schaduw, prairie, moeras, potten-dschungel, weiland en borders) de geschikte grasses genoemd en ontwerpsuggesties gegeven. Belangrijke geslachten: Carex, Cortaderia, Festuca, Imperata, Juncus, Miscanthus, Molinia, Panicum, Pennisetum, Stipa, Poa, Phragmites, Luzula, Calamagrostis, Deschampsia.
Red Oaks & Black Birches
The Science and Lore of Trees

Wist u dat eiken vaker dan welke andere boom door de bliksem getroffen wordt? Dat u zeep kunt maken van kastanjes? De schrijfster verstaat de kunst om de fascinatie met de natuur met het plezier te verenigen, samen met de wijze waarop mensen met de natuur omgingen door de eeuwen heen. De gewoonste boom komt tot leven met allerlei stukjes informatie over jaarringen, herfstkleur enzovoorts. Waarom doen bomen dat? In dit boek antwoord op dergelijke vragen.