Vitis vinifera 'Boskoop Glory' goede buitendruif kleine maar smakelijke druiven
De hoogte na 10 jaar is 4 m.
De vruchtkleur is blauw.
De vruchtperiode is september - oktober.
Deze plant is zeer winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : WijnstokMogelijk alternatief :
Vitis vinifera. Belangrijkste verschil: Vitis vinifera 'Boskoop Glory' buitendruif met kleine vrucht
. Alleen op bestelling leverbaar. Levertijd minstens 1 week. klimplant

Maat: pot 2 liter € 13,00
In de Boekwinkel
In de ban van het Sortiment
150 jaar Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (1861=2011)

Dir vertelt de geschiedenis van 150 jaar KVBC. Die historie is nauw verweven met het sierteeltcentrum Boskoop. Toch is Boskoop, hoe belangrijk ook voor de KVBC, niet meer alleszeggend. De tijden zijn veranderd. Ook elders in Nederland zijn belangrijke bookwekerijcentra ontstaan. Daarom komt de totale Nederlandse boomkwekerij aan bod. Ook is er aandacht voor de kweker van het brede sortiment. Dat past bij de doelstelling van de KVBC.
Dendroflora Nr. 25 - 1988
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer een keuringsrapport van Ilex aquifolium en alteclerensis, artikelen over Alnus 'Sipkes', Ilex verticillata 'Oosterwijk, Lonicera. Tevens artikelen over 25 jaar Dendroflora, Nomenclatuur en auteursnamen, de bomencollectie van Schovenhorst en een verslag van de keuringen in 1988. Met engelstalige samenvattingen.
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
Dendroflora Nr. 38 - 2001
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer artikelen over onder andere: van soort tot cultivar, herfstbloeiende Anemone, Japanse Azalea's, Glyptostrobus, Hedera, Nepeta, Grootgroen 2001, Plantarium 2001 met nieuwigheden, keuringswerk 2001 en de Nederlandse plantencollecties.
Conifers, The Illustrated Encyclopedia
in 2 Volumes: A-K & L-Z

Gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen is dit de meest complete fotografische encyclopedie van de coniferen. Alle geslachten en vrijwel alle in cultuur zijnde soorten en cultivars zijn in kleur afgebeeld. Dit boek is daarmee een onmisbaar werk geworden bij de identificatie en studie van de vele soorten coniferen. Voor zowel de liefhebber als de professional volledig onontbeerlijk!
'Boskoops Koninklijke' (1861-1986)
Gedenkboek 125 Jaar Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

Dit boek ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de vereniging beschrijft uiteraard de geschiedenis van de vereniging, maar daarmee ook die van de ontwikkeling van de boomkwekerij, handel, tentoonstellingen, onderwijs en proeftuinen. Het grootste belang van dit boek (en veruit het grootste hoofdstuk) is de lijst met beschrijvingen van alle door de Keuringscommissie in de loop der jaren bekroonde planten, dat inzicht geeft in de ontwikkeling is het sortiment. Leuk is een lijst met Boskoopse uitdrukkingen.
100 jaar keuringswerk 1895-1995
Tentoonstelling 'Winterglorie'

In 1995 vierde de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen het eeuwfeest van het voor de boomkwekerij zo belangrijk geworden keuringswerk. Tegelijkertijd organiseerde de KVBC de tentoonstelling 'Winterglorie', met als thema de planten die door de vereiniging gekeurd waren. Dit boekje beschrijft al die planten als achtergrondinformatie bij de tentoonstelling.