U bevindt zich hier: Home > Planten > Vaste planten > Viola > Viola odorata
Viola odorata Maarts viooltje is een inheemse plant die te vinden is op voedzame en licht vochtige grond, bij voorkeur in de schaduw. Nog geurende bloemen op de koop toe, sterker nog je kunt de bloemen eten..
De hoogte na 10 jaar is 20 cm.
De bloemkleur is paarsblauw.
De bloeiperiode is maart - mei.
Deze plant is zeer winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 9.
Dit artikel is slechts in kleine hoeveelheden beschikbaar en kan plotseling niet meer leverbaar blijken.
Nederlandse naam : Maarts viooltjeMaat: pot 9 cm € 3,00
In de Boekwinkel
Violets
The history & Cultivation of scented violets

Een nieuw standaardwerk over Viola. De auteur heeft aan de oorspronkelijke tekst uit 1988 zeer veel toegevoegd, zoals cultuuraanwijzingen, meer beschrijvingen en meer afbeeldingen, waarvan vele in prachtig detail geschilderde. Alle 4 hoofdgroepen geurende soorten komen aan bod: de enkelbloemige, de dubbelbloemige, de halfdubbelbloemige en de Parma-groep.
Viola-Wittrockiana-Hybriden
Gedetailleerde kweekaanwijzingen op grond van jarenlange onderzoeken uitgevoerd door het Proefstation voor de Boomkwekerij in Heidelberg, Duitsland. Op grond van die onderzoeken worden de juiste methoden van vermeerdering en opkweek en de beste te gebruiken varieteiten gegeven.
Viola
Veilchen - Stiefmütterchen - Hornveilchen

Viooltjes, wie kent ze niet, die bodes van het voorjaar. Maar het geslacht Viola is verrassend divers, van heel kleine soorten tot bijzonder grootbloemige en in de meest diverse omstandigheden voorkomend. In dit boek worden ze alle behandeld, naast de uitgebreide soortenbeschrijvingen ook alle aanwijzingen voor de cultuur, verzorging, vermeerdering enzovoorts. Het uitgebreidst is het lexicon van de soorten.