U bevindt zich hier: Home > Planten > Vaste planten > Viola > Viola labradorica
Viola labradorica Labrador viooltje heeft opvallend donkergekleurd blad. Eenmaal aangeplant in je tuin zit je wel voor de rest van je leven aandit viooltje vast. Maar hoe erg is dat? Ze komt in het wild voor in deprovincie Labrador in Noord-Oost Canada, waar ook het hondenras naar vernoemd is..
De gemiddelde hoogte is 30 cm.
De bloemkleur is blauw.
De bloeiperiode is april - juli.
Deze plant is zeer winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 9.

Nederlandse naam : LabradorviooltjeMaat: pot 9 cm € 2,55
In de Boekwinkel
Violets
The history & Cultivation of scented violets

Een nieuw standaardwerk over Viola. De auteur heeft aan de oorspronkelijke tekst uit 1988 zeer veel toegevoegd, zoals cultuuraanwijzingen, meer beschrijvingen en meer afbeeldingen, waarvan vele in prachtig detail geschilderde. Alle 4 hoofdgroepen geurende soorten komen aan bod: de enkelbloemige, de dubbelbloemige, de halfdubbelbloemige en de Parma-groep.
Viola-Wittrockiana-Hybriden
Gedetailleerde kweekaanwijzingen op grond van jarenlange onderzoeken uitgevoerd door het Proefstation voor de Boomkwekerij in Heidelberg, Duitsland. Op grond van die onderzoeken worden de juiste methoden van vermeerdering en opkweek en de beste te gebruiken varieteiten gegeven.
Viola
Veilchen - Stiefmütterchen - Hornveilchen

Viooltjes, wie kent ze niet, die bodes van het voorjaar. Maar het geslacht Viola is verrassend divers, van heel kleine soorten tot bijzonder grootbloemige en in de meest diverse omstandigheden voorkomend. In dit boek worden ze alle behandeld, naast de uitgebreide soortenbeschrijvingen ook alle aanwijzingen voor de cultuur, verzorging, vermeerdering enzovoorts. Het uitgebreidst is het lexicon van de soorten.