Rhododendron glaucophyllum 'Peter Chappell' Chinese alpiene rhodo van de plantenverzamelaar P. Chappel Deze schattige rhododendron glaucophyllum selectie is benaamd en geintroduceerd door Glendoick kwekerij in Schotland, als herinnering aan de plantenverzamelaar Peter Chapell. De klokvormige bloemetjes hebben een wasachtige kleur..
De hoogte na 10 jaar is 50 cm.
De bloemkleur is lilarose.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 9.

Nederlandse naam : RododendronDit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!

Maat: pot 3 liter € 16,00
Maat: pot 7,5 liter € 30,00
In de Boekwinkel
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
The Illustrated Rhododendron
Their classification prtrayed through the artwork of Curtis's Botanical Magazine

In 1787 werd het Botanical Magazine opgericht door William Curtis, een journaal met handgekleurde gravures van planten met bijbehorende tekst. In de laatste 213 jaar werden meer dan 11000 tekeningen gepubliceerd en met uitzondering van de orchideeën is Rhododendron de grootste groep daarin. In dit buitengewone boek zijn de 121 mooiste platen verzameld en van uitgebreide beschrijvingen voorzien. Daarin is ook met de moderne classificatie rekening gehouden. Een fantastich boek!
Rosen und Clematis Nr. 2
Beschrijving en foto van vele honderden soorten rozen in vele groepen, daarnaast hetzelfde van enkele honderden soorten Clematis en vele andere bloeiende klimplanten en enkele soorten Rhododendron. Het geheel is een beetje een kruising tussen een handboek en een catalogus, alhoewel het aspect prijzen niet voorkomt. Bevat een ander sortiment dan het eerste boekje.
Huis & Tuin
Een waaier aan tuinideeën

Dit boek bevat 18 heel uiteenlopende tuinreportages. Een romantische rozentuin, een strakmoderne formele tuin, een plukverse groentetuin, een heerlijk koele vijvertuin... voor elk wt wils. De tuineigenaars en de tuinontwerpers vertellen hun verhaal en bezorgen misschien ook u de nodige ideeën voor uw eigen groene stekje. Sofie De Vriese tekende de boeiende teksten, vooraanstaande fotografen als peter Slaets, Jean-Pierre Gabriel en Johan De Meester voor de schitterende en inspirerende foto's.