Rhododendron 'Sir Charles Lemon' arboreum selectie uit zaden van Sir Joseph Hooker.
De hoogte na 10 jaar is 150 cm.
De bloemkleur is wit.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is goed winterhard. Groepbeschrijving : omstreeks 2 m hoogwordend en even breed, bladeren ovaal of lancetvormig, bloemtrossen verschillend
Nederlandse naam : RododendronDit artikel is slechts in kleine aantallen leverbaar!

De bloemkleur is zuiver wit, maar let vooral ook op de bladeren. De koperkleurige onderzijde is echt bijzonder.
. Deze plant heeft de volgende onderscheiding: AGM, Award of Garden Merit, 1993 rhodo

Maat: 100/125 € 110,00
In de Boekwinkel
Charles Latham's Gardens of Italy
From the archives of Country Life

Het magazine Country Life werd in 1897 opgericht en in 1903 werd de eerste fotograaf in hun dienst, Charles Latham, naar Italie gezonden om de tuinkunst aldaar vast te leggen. Hij bezocht de mooiste tuinen en legde deze vast in voor die tijs buitengewone kwaliteit foto's, die ook nu nog zeer tot de verbeelding spreken. Veel van de tuinen die hij bezocht zijn daarna vervallen, sommige bestaan niet eens meer. Des te belangrijker dit werk!
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
The Illustrated Rhododendron
Their classification prtrayed through the artwork of Curtis's Botanical Magazine

In 1787 werd het Botanical Magazine opgericht door William Curtis, een journaal met handgekleurde gravures van planten met bijbehorende tekst. In de laatste 213 jaar werden meer dan 11000 tekeningen gepubliceerd en met uitzondering van de orchideeën is Rhododendron de grootste groep daarin. In dit buitengewone boek zijn de 121 mooiste platen verzameld en van uitgebreide beschrijvingen voorzien. Daarin is ook met de moderne classificatie rekening gehouden. Een fantastich boek!
Rosen und Clematis Nr. 2
Beschrijving en foto van vele honderden soorten rozen in vele groepen, daarnaast hetzelfde van enkele honderden soorten Clematis en vele andere bloeiende klimplanten en enkele soorten Rhododendron. Het geheel is een beetje een kruising tussen een handboek en een catalogus, alhoewel het aspect prijzen niet voorkomt. Bevat een ander sortiment dan het eerste boekje.