Rhododendron 'Olga' dichroanthum hybride voor lichte schaduw.
De hoogte na 10 jaar is 150 cm.
De bloemkleur is zalmgeel.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is goed winterhard. Groepbeschrijving : hoger wordend dan 4m, bladeren ruimschoots langer dan 10 cm, bloemtrossen doorgaans meer dan 20 cm
Nederlandse naam : Rododendron



Dit artikel is slechts in kleine aantallen leverbaar!
. Deze plant heeft de volgende onderscheiding: AGM, Award of Garden Merit, 2002 rhodo

Maat: pot 3 liter € 20,50
In de Boekwinkel
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
Pompoen-Decoraties
natuurlijke pompoenen, kunstpompoenen, gegoten pompoeenen, gesjabloneerde pompoenen, trompe l'oeil

Op haar bekende enthousiaste wijze toont Olga Dol in dit boek hoe je, met de op dit moment zo populaire pompoenen, de prachtigste decoraties kunt maken. Hiervoor kunnen zowel echte als kunstmatig gemaakte pompoenen gebruikt worden. Veel technieken komen aan bod, bovendien worden ook de culinaire mogelijkheden vermeld. Kortom, een compleet boek over pompoenen met allerlei creatieve en culinaire ideeën.
The Illustrated Rhododendron
Their classification prtrayed through the artwork of Curtis's Botanical Magazine

In 1787 werd het Botanical Magazine opgericht door William Curtis, een journaal met handgekleurde gravures van planten met bijbehorende tekst. In de laatste 213 jaar werden meer dan 11000 tekeningen gepubliceerd en met uitzondering van de orchideeën is Rhododendron de grootste groep daarin. In dit buitengewone boek zijn de 121 mooiste platen verzameld en van uitgebreide beschrijvingen voorzien. Daarin is ook met de moderne classificatie rekening gehouden. Een fantastich boek!
Rosen und Clematis Nr. 2
Beschrijving en foto van vele honderden soorten rozen in vele groepen, daarnaast hetzelfde van enkele honderden soorten Clematis en vele andere bloeiende klimplanten en enkele soorten Rhododendron. Het geheel is een beetje een kruising tussen een handboek en een catalogus, alhoewel het aspect prijzen niet voorkomt. Bevat een ander sortiment dan het eerste boekje.