Rhododendron 'Lovely William' Williamsianum-hybride voor halfschaduw. Wil humeuze grond.
De hoogte na 10 jaar is 150 cm.
De bloemkleur is rose.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is goed winterhard. Groepbeschrijving : omstreeks 2 m hoogwordend en even breed, bladeren rond, bloemen klokvormig in losse trossen
Nederlandse naam : Rododendron



Maat: 40/50 € 26,00
Maat: pot 7,5 liter € 30,00
In de Boekwinkel
The Compleat Naturalist. A Life of Linnaeus
Introduction by Professor William T. Stearn

Carl Linnaeus (1707-1778) is de grondlegger van het systeem van wetenschappelijke namen van planten en dieren, dat iedereen kent. Hij geloofde dat hij God's instrument was om orde te scheppen in de chaos van de toenmalige classificatie van de natuur. In zijn boeken Systema Naturae en Species Plantarum benaamde bij ruim 7700 planten en 4400 dieren. Dit boek geeft een fascinerende blik op zijn leven en werk, vanaf arme student tot avontuurlijk reiziger en Professor.
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
The Illustrated Rhododendron
Their classification prtrayed through the artwork of Curtis's Botanical Magazine

In 1787 werd het Botanical Magazine opgericht door William Curtis, een journaal met handgekleurde gravures van planten met bijbehorende tekst. In de laatste 213 jaar werden meer dan 11000 tekeningen gepubliceerd en met uitzondering van de orchideeën is Rhododendron de grootste groep daarin. In dit buitengewone boek zijn de 121 mooiste platen verzameld en van uitgebreide beschrijvingen voorzien. Daarin is ook met de moderne classificatie rekening gehouden. Een fantastich boek!
Rosen und Clematis Nr. 2
Beschrijving en foto van vele honderden soorten rozen in vele groepen, daarnaast hetzelfde van enkele honderden soorten Clematis en vele andere bloeiende klimplanten en enkele soorten Rhododendron. Het geheel is een beetje een kruising tussen een handboek en een catalogus, alhoewel het aspect prijzen niet voorkomt. Bevat een ander sortiment dan het eerste boekje.