Rhododendron 'Ham's Violet' Kleinbloemig en rijk bloeiend
De hoogte na 10 jaar is 1.25 m.
De bloemkleur is paars.
De bloeiperiode is april - mei.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : RododendronDit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!

Maat: pot 3 liter € 16,00
In de Boekwinkel
Delphiniums
Delphiniums worden wereldwijd gewaardeerd om hun spectaculaire bloemen maar weinigen zijn bekend met de enorme verscheidenheid aan kleuren en vormen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Vooral in de laatste jaren zijn vele nieuwe soorten op de markt gekomen in nieuwe kleuren, van rose, via violet en geel tot wit. In dit boek al die soorten, de wilde soorten, beschrijvingen, afbeeldingen, cultuuraanwijzingen, vermeerdering, opkweek, verzorging, ziekten en plagen en veel meer.
The African Violet Handbook
Weinig kamerplanten hebben zo veel te biedn als het Afrikaanse viooltje. Delicate bloemen in een buitengewone variatie van kleuren en een zeer eenvoudige verzorging maakt ze voor eenieder aantrekkelijk.
Violets
The history & Cultivation of scented violets

Een nieuw standaardwerk over Viola. De auteur heeft aan de oorspronkelijke tekst uit 1988 zeer veel toegevoegd, zoals cultuuraanwijzingen, meer beschrijvingen en meer afbeeldingen, waarvan vele in prachtig detail geschilderde. Alle 4 hoofdgroepen geurende soorten komen aan bod: de enkelbloemige, de dubbelbloemige, de halfdubbelbloemige en de Parma-groep.
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
A Book of Blue Flowers
Misschien wel de minst voorkomende kleur in het plantenrijk: blauw. Varierend van turquoise tot violet geven blauwe bloemen een apart effect in elke tuin. In dit boek wordt een rijke verscheidenheid aan blauw bloeiende struiken en vaste planten voorgesteld met beschrijving, plantaanwijzing en veel meer informatie. Verbazingwekkend goed zijn de foto's, slechts enkele zijn ten prooi gevallen aan het enorme probleem van het goed fotograferen van blauw in het algemeen.
The Illustrated Rhododendron
Their classification prtrayed through the artwork of Curtis's Botanical Magazine

In 1787 werd het Botanical Magazine opgericht door William Curtis, een journaal met handgekleurde gravures van planten met bijbehorende tekst. In de laatste 213 jaar werden meer dan 11000 tekeningen gepubliceerd en met uitzondering van de orchideeën is Rhododendron de grootste groep daarin. In dit buitengewone boek zijn de 121 mooiste platen verzameld en van uitgebreide beschrijvingen voorzien. Daarin is ook met de moderne classificatie rekening gehouden. Een fantastich boek!
Rosen und Clematis Nr. 2
Beschrijving en foto van vele honderden soorten rozen in vele groepen, daarnaast hetzelfde van enkele honderden soorten Clematis en vele andere bloeiende klimplanten en enkele soorten Rhododendron. Het geheel is een beetje een kruising tussen een handboek en een catalogus, alhoewel het aspect prijzen niet voorkomt. Bevat een ander sortiment dan het eerste boekje.
Basilikum der Geschmack des Südens
Das Buch für Garten und Küche

Basilicum, een favoriet in de keuken, maar ook in de tuin, in pot en op de vensterbank. Dit boek geeft een reeks van aanweijzingen en tips om de geur en smaak van basiclicum nog beter tot zijn recht te laten komen. Er zijn veel meer soorten dan alleen maar de bekende grootbladige, er zijn er ook met citroengeur, of roodbladig en zelfs violet, met prachtige bloemen en onverwachten aroma's. De 40 beste soorten worden uitgebreid beschreven.