Rhododendron 'Blue Effect' Russatum selectie met een bijzondere bloemkleur. De bladeren.
De hoogte na 10 jaar is 100 cm.
De bloemkleur is blauw.
De bloeiperiode is maart - april.
Deze plant is goed winterhard. Groepbeschrijving : tot 2 m hoogwordend, bladeren klein, 3-5 cm lang, bloemen klein, trechtervormig, in trosjes
Nederlandse naam : RododendronDit artikel is slechts in kleine aantallen leverbaar!

zijn klein en ruiken aangenaam kruidering.

Maat: pot 3 liter € 13,00
In de Boekwinkel
Planting for All Seasons
Beautiful and versatile plants that change through the year

85 planten in detail beschreven en in detail gefotografeerd die uitgezocht zijn op hun effect in elk seizoen van het jaar. De planten zijn in ieder seizoen gefotografeerd en dan blijkt hoe verschillend ze dan zijn door de tijd. Door hiermee combinaties te maken zijn door het gehele jaar verrassende effecten mogelijk.
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
A Book of Blue Flowers
Misschien wel de minst voorkomende kleur in het plantenrijk: blauw. Varierend van turquoise tot violet geven blauwe bloemen een apart effect in elke tuin. In dit boek wordt een rijke verscheidenheid aan blauw bloeiende struiken en vaste planten voorgesteld met beschrijving, plantaanwijzing en veel meer informatie. Verbazingwekkend goed zijn de foto's, slechts enkele zijn ten prooi gevallen aan het enorme probleem van het goed fotograferen van blauw in het algemeen.
Consider the Leaf
Foliage in Garden Design

Dit boek is een handleiding voor het ontwerpen van beplantingen waar de bladeren van planten met hun diversiteit aan vormen,strukturen en kleuren centraal staan. Bloemen aan planten zijn slechts tijdelijk, maar het blad zorgt voor een langdurig effect. Glattsein geeft voorbeelden voor geslaagde combinaties in veel verschillende tuinsituaties ook met het oog op een onderhoudsarme tuin.
The Illustrated Rhododendron
Their classification prtrayed through the artwork of Curtis's Botanical Magazine

In 1787 werd het Botanical Magazine opgericht door William Curtis, een journaal met handgekleurde gravures van planten met bijbehorende tekst. In de laatste 213 jaar werden meer dan 11000 tekeningen gepubliceerd en met uitzondering van de orchideeën is Rhododendron de grootste groep daarin. In dit buitengewone boek zijn de 121 mooiste platen verzameld en van uitgebreide beschrijvingen voorzien. Daarin is ook met de moderne classificatie rekening gehouden. Een fantastich boek!
Sharp Gardening
Dit boek beschrijft een nieuwe tuinstijl die architectonische planten gebruikt met lang, spits blad, stekels en/of een slanke opgaande groei. Het effect is vaak exotisch en ook op kleine ruimte dramatisch. Deze beplantingen zijn het hele jaar interessant en tolereren droge omstandigheden en wenig onderhoud. Deze tuinen hebben een sterke structuur zonder zaai te zijn.
Rosen und Clematis Nr. 2
Beschrijving en foto van vele honderden soorten rozen in vele groepen, daarnaast hetzelfde van enkele honderden soorten Clematis en vele andere bloeiende klimplanten en enkele soorten Rhododendron. Het geheel is een beetje een kruising tussen een handboek en een catalogus, alhoewel het aspect prijzen niet voorkomt. Bevat een ander sortiment dan het eerste boekje.
Shrubs
The Hillier Gardener's Guides

Heesters geven naast bomen de essentieele structuur aan een tuin.Met hun grote diversiteit aan vormen, kleuren en texturen is er voor elke situatie wel een geschikte heester te vinden. Dit boek is een handleiding voor het vinden van de juiste plant voor de juiste plek, niet alleen uit het oogpunt van een geslaagd effect maar ook van onderhoudsarm tuinieren en jarenlang plezier.
Herbaceous Perennials
Het kiezen uit het enorme aanbod aan vaste planten is net makkelijk. Dit boek helpt u erbij. Het laat oude bekende en nieuwkomers zien en geeft informatie welke planten waar op welke manier het beste gebruikt kunnen worden om een maximaal effect te bereiken.
Planting with Trees
Bomen zijn normaliter de grootste en belangrijkste planten in de tuin. Ze zijn essentieel voor het totaal en hebben ook grote invloed op wat er verder in de tuin geplant kan worden. Dat maakt het kiezen moeilijk. Deze gids heeft de bedoeling daarbij te helpen en geeft van vele bomen de eigenschappen en mogelijkheden met andere planten, zowel er onder als er tegen aan en zelfs er doorheen groeiend voor een bijzonder effect.