Rhododendron 'Barto Alpine' Lapponicum-hybride met een afwijkende bloemkleur
De hoogte na 10 jaar is 150 cm.
De bloemkleur is lila-rose.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is zeer winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 3.

Nederlandse naam : RododendronDit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!

Mogelijk alternatief :
Rhododendron 'St. Tudy'. Belangrijkste verschil: Beide Groep 21 , Code C1, lila

Maat: pot 3 liter € 15,50
In de Boekwinkel
Dendroflora Nr. 34 - 1997
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer Keuringsrapporten over Hibiscus syriacus, geelbloeiende Rhododendron, Pieris en Wisteria. Artikelen over Aesculus, Enkianthus en Fitzroya cupressoides. Verslag van Plantarium 1997 en de keuringen in 1997 en een artikel over de Nederlandse Plantencollecties. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
Alpine Plants
Ecology for Gardeners

Een gezaghebende en praktische gids tot het echt begrijpen van alpiene planten voor tuinliefhebbers. Het geeft expert advies over de soorten zowel in het wild als in de cultuur. Volledige informatie over hun ecologie, groei, vermeerdering en verspreiding. Met up-to-date informatie over de invloed van wereldwijde klimaatverandering op alpinen planten. Uitgegeven in samenwwerking met de Alpine Garden Society.
The Illustrated Rhododendron
Their classification prtrayed through the artwork of Curtis's Botanical Magazine

In 1787 werd het Botanical Magazine opgericht door William Curtis, een journaal met handgekleurde gravures van planten met bijbehorende tekst. In de laatste 213 jaar werden meer dan 11000 tekeningen gepubliceerd en met uitzondering van de orchideeën is Rhododendron de grootste groep daarin. In dit buitengewone boek zijn de 121 mooiste platen verzameld en van uitgebreide beschrijvingen voorzien. Daarin is ook met de moderne classificatie rekening gehouden. Een fantastich boek!
Rosen und Clematis Nr. 2
Beschrijving en foto van vele honderden soorten rozen in vele groepen, daarnaast hetzelfde van enkele honderden soorten Clematis en vele andere bloeiende klimplanten en enkele soorten Rhododendron. Het geheel is een beetje een kruising tussen een handboek en een catalogus, alhoewel het aspect prijzen niet voorkomt. Bevat een ander sortiment dan het eerste boekje.
The Rock Garden and its Plants
From Grotto to Alpine House

In dit boek wordt de rotstuin in al zijn facetten belicht: geschiedenis; geologische achtergrond; introductie van alpiene planten in de tuinwereld; hoe een mooie rotstuin te maken; grottes, alpenweiden; paden, vijvers, de planten in de rotstuin met nadruk op dwergplanten die speciaal geschikt zijn voor dit ype tuin. Met vele, ook historische tekeningen van deze flora en ook foto's die inzicht geven in hoe dergelijke tuinen te onderhouden.
Alpine gardening
Een inspiratie voor elke tuinier: dit boek geeft alle informatie nodig om een succesvolle alpiene tuin te creeren. Van het kiezen van de juiste planten voor elke grondsoort en klimaatzone, het verzorgen gedurende het hele jaar tot het maken van de mooiste effecten in een reeks van omstandigheden.