Melittis melissophyllum 'Royal Velvet Distinc Zoet geurende lipbloemen; trekt veel insecten aan
De gemiddelde hoogte is 50 cm.
De bloemkleur is wit met rose lip.
De bloeiperiode is mei - juni.
Deze plant is zeer winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 7.

Nederlandse naam : BijenbladMaat: pot 9 cm € 4,50
In de Boekwinkel
Fuchsias for greenhouse and garden
Naast de ongeveer 100 species zijn vele duizenden cultuurvarieteiten bekend van de Fuchsia. Sommige kunnen alleen onder glas gedijen, andere zijn winterhard. Meer dan 200 verschillende Fuchsias worden in dit boek aanbevolen, beschreven en een groot deel ook afgebeeld. Dit boek vormt een deel van de gezaghebbende serie tuinboeken verschenen onder auspicien van de Royal Botanic Gardens Kew.
Christopher Brickell's Garden Plants
The Expert Guide to over 500 Plants for All Seasons

Een persoonlijke selectie van 500 tuinplanten, geselecteerd door een van de meest vooraanstaande tuinboekenschrijvers ter wereld, tevens voormalig voorzitter van de Royal Horticultural Society.
Royal Flowers of the Netherlands
Dot is een ode aan de schoonheid van bolgewassen. Fotograaf Dennis A-Tjak fotografeerde tulpen, narcissen en hyacinthen, met veelal koninklijke namen, in al hun glorie. Zelfs in verwelkte toestand weet hij hun schoonheid te ontdekken. Door zijn aandacht voor licht en lichtval toept zijn werk dikwijls de schilderijen van de grote 17e eeuwse Hollandse meesters in herinnering. Auteur Rien Meijer onderzocht o.a. de geschiedenis en de naamgeving van de gefotografeerde bloemen en vond vele interessante anecdotes.
FLORA
An Illustrated History of the Garden Flower

Honderden jaren lang zochten Europese reizigers, plantenzoekers en avonturiers de wereld af naar nieuwe planten voor de tuinen in hun land. Vooral de Britten waren hierin actief. Dit boek vertelt over de evolutie in deze activiteiten, veelal gebaseerd op het enorme archief van de Royal Hortucultural Society. De buitengewone illustraties zijn niet alleen van historisch belang, maar verhalen van de ontwikkeling van de bloemenpracht in de tuinkunst.
Orchids
From the Archives of the Royal Horticultural Society

Orchideeën horen tot de meest uitbundige bloeiende planten. Zij hebben een enorme variatie in kleuren en designs, waardoor Darwin ze al de ultieme evolutionaire aanpasser noemde. Er zijn nu ongeveer 60000 species en 100000 cultivars bekend. Uit het enorme archief van de RHS de mooiste tekeningen en tekst van de grootste experts over de orchidee. Een prachtig uitgevoerd werk.
Grow Your Own Veg
In samenwerking met de BBC en de Royal Horticultural Society vertellen experts u over 40 verschillende soorten groenten alles van het land tot het bord. Zowel beginners als gevorderden zullen geinspireerd raken door de wijsheid, advies, tips en trucs, makkelijk en soms wat moeilijker, opgenomen in dit boek dat zorg draagt voor de lekkerste groenten uit eigen tuin.
Organic Gardening
A Royal Horticultural Society Encyclopedia of Practical Gardening

Een belangrijke stap-voor-stap gids tot het organisch tuinieren, geïllustreerd met ruim 350 twee-kleuren tekeningen en diagrammen. Met hoofdstukken over habitats in de organische tuin, grondmanagement, compost en meststoffen, ziekten en plagen en de bestrijding daarvan, onkruidbestrijding, zorg en cultuur. Aandacht voor de organische methoden voor het kweken van groenten, kruiden, fruit, bomen en heesters, hagen, grasvelden en kassen.
Royal Gardens of Europe
Een overzicht van de meest buitengewone tuinen gecreeerd door Koninklijke families in Europa van de 17e tot en met de 20e eeuw. Invloedrijke tuinen van welke de geschiedenis en bouw niet alleen resulteerden in prachtige tuinen, maar ook excentriciteit en extravagantheid. Dit boek geeft een overzicht van deze bijzondere tuinen, zowel in de oude staat, maar ook na restauratie, en moderne Koninklijke tuinen van alle Koninklijke families in de (niet al te recente) geschiedenis.
Manual of Climbers and Wall Plants
The New Royal Horticultural Society Dictionary

In 1992 publiceerde de RHS haar New Dictionary of Gardening met daarin een overweldigend aantal planten beschreven, gebruik makend van meer dan 250 auteurs. Dit boek licht uit dit gigantische werk alle informatie over klimplanten en brengt die bij elkaar, zoals ook in andere deelgebieden is gedaan. Hierdoor is ook dit deel een volledige, betrouwbare, gedetailleerde en up-to-date gids geworden.
Kew Gardening Guides: Orchids
Dit orchideeënboek, dat tot stand kwam in samenwerking met de Royal Botanic Gardens Kew, begint met de 250-jarige geschiedenis van de orchidee in de cultuur en beschrijft de moeilijkheden die men had met de vermeerdering. Het belangrijkste deel van het boek gaat over de principes van het kweken, verzorgen en vermeerderen van deze planten. Ook worden ruim 500 soorten beschreven en vele afgebeeld.