Lagerstroemia 'Ebony Flame' (BLACK DIAMOND BEST RED) (BLACK SOLITAIRE) Haast zwart blad! Rijk bloeiend; mooi kleurenkontrast Komt zelfs in een minder fortuinlijke zomer vrijwel altijd goed tot bloeien..
De hoogte na 10 jaar is 2 meter.
De bloemkleur is stralend dieprood.
De bloeiperiode is juli - september.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!
. Alleen op bestelling leverbaar. Levertijd minstens 1 week. heesters

Maat: Stam 80 cm € 77,50
In de Boekwinkel
Easy, Practical Pruning
Techniques for Training Trees, Shrubs, Vines, and Roses

Weinig zaken kunnen zo belangrijk zijn voor het onderhoud van de tuin als het snoeien. Toch is geen techniek zo slecht begrepen en door menig tuinier zo gevreesd. Door gebruik te maken van eenvoudig te volgen stap-voor-stap instructies en uitleg wordt laten zien hoe bomen, struiken, vruchtbomen, rozen, hagen en dergelijke het best gesnoeid moeten worden om een optimaal resultaat te bereiken.
Kleur
Inspiratie voor buiten

Fris geel, zacht blauw en ingetogen groen, of toch liever iets subtieler? Hoe kies je de kleur die het best bij jou, je huis en je tuin past? Kleuren vertellen wie je bent, het is persoonlijk. Uiteraard komt de achtergrond van kleur op een heldere manier aan bod, aangevuld met veel kleurpaletten en foto's die de theorie goed tot leven brengen. Je komt er achter wat kleuren met een ruimte doen en hoe je ze kunt uitbuiten om iets te camoufleren of juist te accentueren.
Rozen
Welke soorten zijn geschikt voor uw tuin? Uw tuin inreichten met rozen; De juiste verzorging van uw planten

In dit boek vindt u alle informatie die u nodig hebt om te kunnen genieten van weelderige, gezonde rozen. Hoe u uw planten op de juiste manier moet verzorgen speelt hierbij een centrale rol. Daarom biedt dit boek praktische informatie en nuttige tips voor o.a. de beste standplaats, de juiste plantmethode, voeding, snoeiwijze en ziektebestrijding. Verder hoe u rozen kunt gebruiken bij de vormgeving en met welke planten u het best kunt combineren.
The Gardener's Guide to Growing Lilies
Een complete, praktische gids tot het kweken van deze bollen met hun spectaculaire bloemen, en hoe ze het best in de tuin te houden. Hoofdstukken over botanie en ecologie; cultuur; vermeerdering; plant-associaties (met welke plant gaan ze het best samen); gedetailleerde plantbeschrijvingen; verzamelaars en verzamelingen en het creeren van nieuwe varieteiten. De pagina-grote foto's zijn speciaal bedoeld voor identificatie, ook van de meest bijzondere soorten.
The Gardener's Guide to Growing Lilies
Een complete, praktische gids tot het kweken van deze bollen met hun spectaculaire bloemen, en hoe ze het best in de tuin te houden. Hoofdstukken over botanie en ecologie; cultuur; vermeerdering; plant-associaties (met welke plant gaan ze het best samen); gedetailleerde plantbeschrijvingen; verzamelaars en verzamelingen en het creeren van nieuwe varieteiten. De pagina-grote foto's zijn speciaal bedoeld voor identificatie, ook van de meest bijzondere soorten.
Schattenpflanzen für naturnahe Gärten
Schaduwplekken in de tuin worden meestal als een probleem beschouwd. Dit is geheel ten onrechte, zijn er toch talloze mooie planten die juist in dit soort situaties op hun best zijn. Dit boek beschrijft een grote reeks met geschikt planten voor de verschillende soorten van schaduw in de tuin.
Indoor Gardens
A Complete how-to guide to selecting, planting, and caring for the best plants for every indoor landscape.

Dit boek gaat veel verder dan alleen een pot op een vensterbank. Het geeft alle informatie over hoe een binnentuin te creeren en te onderhouden. In dit boek specifieke informatie over welke plant op welke plaats, rekening houdend met zoninval en andere factoren. Ook de juiste verlichting, bemesting, watergiftmethode, overpotten en dergelijke komen uitgebreid aan bod. Daarnaast hoet snoeien en leiden, thematuinen en veel meer.
Plant Pruning A to Z
Practical advice for the best results

Er zijn zo veel factoren die invloed hebben op de uitkomst van snoeien, dat het precies goed doen is noodzakelijk, maar niet altijd even gemakkelijk. Hoeveel te snoeien? Wanneer? Waarmee? In dit boek de antwoorden voor een hele grote groep planten, van bomen tot struiken, van fruit tot klimplanten. Informatie ook over vormsnoei, het snoeien van heggen, hoe om te gaan met het verwijderen van dikke takken en veel meer. Ook vele tabellen die snel inzicht geven in wat, wanneer en waar.
Sfeervolle tuinprojecten met hout en steen
Paden, muurtjes en trappen; terrassen en zithoekjes; schuttingen en pergola's

Met dit boek zult u heel wat praktische ideeën opdoen en kunt u meteen aan de slag. U leest onder meer waarop u moet letten bij het ontwerp van een trap, hoe u het best te werk gaat bij de aanleg van een terras of een pad en hoe eenvoudig de bouw van een romantische pergola wel kan zijn. Daarnaast worden alle mogelijke bouwmaterialen en benodigdheden vakkundig besproken. Of u nu kiest voor hout of steen, baksteen of natuursteen, grind of tegels, in dit boek vindt u datgene wat bij u in de smaak valt.
Fritillaria's. Gids voor liefhebbers en vakmensen
Een complete, praktische gids tot het verzamelen en kweken van deze aandachttrekende voorjaarsbloemen en hoe ze het best in de tuin te houden. Met hoofdstukken over de historie, botanische eigenschappen, cultuurtechnieken, vermeerderen en kruisen, Fritillaria in het wild, Nationale collecties en, heel belangrijk, een A tot Z van de soorten en cultivars met volledige beschrijvingen. De foto's zijn speciaal voor identificatie-doeleinden gemaakt, maar er zijn ook foto's met inspirerende beplantingsideeën