U bevindt zich hier: Home > Planten > Vaste planten > Iris > Iris ensata
Iris ensata Japanse lis van vochtige, zure weilanden
De gemiddelde hoogte is 1 meter.
De bloemkleur is paars.
De bloeiperiode is juni - juli.
Deze plant is zeer winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 7.

Nederlandse naam : Japanse irisMaat: pot 9 cm € 3,10
In de Boekwinkel
The Genus Iris
Ongewijzigde herdruk van het standaardwerk uit 1913 met beschrijving en afbeelding van vele honderden soorten met sleutels ter identificatie en heel veel gedetailleerde informatie. De beschrijving gaat heel ver, zelfs tot het pollen, een zeldzaamheid in de literatuur!
Irises, A Practical Gardening Guide
Een geïllustreerde gids tot de grote variatie in Iris-soorten geschikt voor de gematigde streken met daarin onder andere: een discussie over de secties van het geslacht met beschrijvingen van de soorten, informatie over de grond- en watereisen, ziekten en plagen, vermeerdering en hoe de Iris in de landschapsinrichting te gebruiken. Met een lijst van Iris-soorten voor elke standplaats.
Irises
Irissen zijn er in heel veel soorten en maten. Dit boek stelt de mooiste en beste voor en geeft praktische tips voor het juiste planten en vermeerderen.
The Louisiana Iris
The Taming of a Native American Wildflower. Second Edition

Een compleet herschreven editie van het werk over de 5 species in de sectie Hexagonae in Iris, een endemische groep in de USA met het zwaartepunt in Luoisiana. Al zijn het maar 5 species, er zijn bijzonder veel tuinhybriden ontwikkeld in de loop der jaren, met vele spectaculaire kleuren en vormen. Daarnaast zijn ze geschikt voor vele klimaten en grondsoorten, hetgeen ze aantrekkelijk maakt voor bijna elke tuinliefhebber. Dit boek beschrijft alle aspecten van deze bloem, van hybride tot cultuur en bloemschikken.
Iris
Die besten Arten und Sorten für den Garten

Irissen horen tot de mooiste planten in de tuin. Dit boek concentreert zich op de soorten die belangrijk zijn in de tuin en stelt de waardevolste soorten en cultuurvarieteiten voor uit het gigantische aanbod. Er is veel informatie over veredeling, verzorging en het planten en geeft veel interessante voorstellen tot het gebruik in de tuin.