Hydrangea macrophylla 'Land Express' Zie Hydrangea macrophylla 'La Lande'
In de Boekwinkel
Saikei and Art
Miniature Landscapes

Dit boek volgt de ontwikkeling van Saikei, een bijzondere vorm van bonsai, laat zien hoe Saikei te maken, en bespreekt de artistieke achtergronden van Saikei. Dit boek bevat een verzameling essays over Saikei geschreven door mensen uit diverse disciplines, zoals Japanse landschapsarchitecten, tuinarchitecten, fotografen, geologen, kleurexprets, taalkundigen en meer. Daarnaast bevat het boek buitengewoon fraaie voorbeelden van wat Saikei precies is.
The flowers of Japan and the Art of Floral Arrangement
The 100-year-old Ikenana classic

Dit mooie en informatieve boek betekende de eerste kennismaking van westerlingen met de japanse kunst van het bloemschikken. De auteur, een britse architect die aan het einde van de 19e eeuw naar Japan werd uitgenodigd en er vervolgens de rest van zijn leven bleef. Zijn liefde voor het land en de cultuur inspireerde hem om de japanse schilderskunst, het tuinieren en de manier van bloemschikken te bestuderen.
Dendroflora Nr. 44, 2007
Artikelen over herfstkleuren, beplanting van boomspiegels, Clethra sortimentsonderszoek, Hydrangea paniculata Euro-trial, Itea Sortimentsonderzoek, Weigela sortimentsonderzoek, Keuringen 2007, verslag Plantarium 2007 en Groot Groen 2007. Met een index van de nrs 41-44
Infinitely beautiful. The Dessau-Wörlitz Garden Realm
Unesco World Heritage Site

Dit boek biedt een totaaloverzicht van het unieke Dessau-Wörlitz gebied, een cultureel landschap dat sinds 2000 een UNESCO World Heritage Site is. Alle paleizen, gebouwen, collecties, tuinen en parken zijn in dit boek vertegenwoordigd, van Oranienbaum via Schloss Mosigkau and het Luisium tot de artistieke climax: de beroemde tuinen van Wörlitz. Maar bovenal is dit een boek om van te genieten!
FLORA
An Illustrated History of the Garden Flower

Honderden jaren lang zochten Europese reizigers, plantenzoekers en avonturiers de wereld af naar nieuwe planten voor de tuinen in hun land. Vooral de Britten waren hierin actief. Dit boek vertelt over de evolutie in deze activiteiten, veelal gebaseerd op het enorme archief van de Royal Hortucultural Society. De buitengewone illustraties zijn niet alleen van historisch belang, maar verhalen van de ontwikkeling van de bloemenpracht in de tuinkunst.
Wandelen door Kasteelpark Amstenrade
Kasteelpark Amstenrade is een van de top 10 priveparken van Nederland. Dit groen levend museum biedt de wandelaar veel monumentale bomen, hetzij vanwege hun hoge leeftijd of door hun exotische karakter. De zichtassen, onderdeel van de Engelse landschapstuinstijl, geven de romantici onder ons een kans om te dromen. Enkele hoogtepunten zijn een enorm exemplaar van de Tulpenboom, de Zakdoekjesboom, de Doodsbeenderenboom, de Boomhazelaar en de Varenbeuk.
Irises, A Practical Gardening Guide
Een geïllustreerde gids tot de grote variatie in Iris-soorten geschikt voor de gematigde streken met daarin onder andere: een discussie over de secties van het geslacht met beschrijvingen van de soorten, informatie over de grond- en watereisen, ziekten en plagen, vermeerdering en hoe de Iris in de landschapsinrichting te gebruiken. Met een lijst van Iris-soorten voor elke standplaats.
Bauerngärten
Altes Wissen neu entdeckt

Alle aspecten van de "cottage-tuin", zoals die in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland eruit ziet worden in dit boek behandeld: De historie en de variaties naar landschappen en streken en vooral de planten die erin thuishoren en hoe u te werk kunt gaan om een geslaagde boerentuin te plannen en aan te leggen.
Grow Your Own Veg
In samenwerking met de BBC en de Royal Horticultural Society vertellen experts u over 40 verschillende soorten groenten alles van het land tot het bord. Zowel beginners als gevorderden zullen geinspireerd raken door de wijsheid, advies, tips en trucs, makkelijk en soms wat moeilijker, opgenomen in dit boek dat zorg draagt voor de lekkerste groenten uit eigen tuin.
Natuuratlas van Nederland
Dit boek biedt u een overzicht van de verschillende landschastypen, vaak aan de hand van nationale parken of andere toonaangevende natuurgebieden. Het is een uitnodigend overzicht van wat er in Nederland nog aan natuur valt te beleven, met inbegrip van de daarin voorkomende flora en fauna. De prachtige foto's tonen de verschillende landschappen en de kenmerkende planten, vogels, zoogdieren, insecten en spinnen die er te vinden zijn.