Dianthus deltoides 'Flashing Light' Steenanjer. Felgekleurde selectie, kan prima tussen stenen maar kan ook prima aan de rand van borders. Zijn wintergroen. Alleen na de winter een beetje in model knippen zodat ze weer een mooi tapijtje bloemen geven..
De gemiddelde hoogte is 25 cm.
De bloemkleur is rood.
De bloeiperiode is juni - september.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 7.

Nederlandse naam : SteenanjerMaat: pot 9 cm € 2,55
In de Boekwinkel
Carnations and Pinks, The Complete Guide
In dit uiterst praktische boek geeft de auteur eerst inzicht in de fascinerende geschiedenis van het geslacht Dianthus alvorens over te gaan tot het bespreken van onderwerpen als verzorging, vermeerdering, hybridisatie, tentoonstellen en het vermijden van ziekten en plagen. Samen met gedetailleerde opsommingen van zowel de alpiene als de laaglandsoorten geeft dit boek een up-to-date inzicht in dit prachtige en veelgeliefde geslacht
Dianthus. Old-fashioned Pinks
The National Plant Collection

Een overzicht van het geslacht Dianthus, zoals het voorkomt in de Nationale Plantencollectie onder het beheer van de schrijver in Engeland. De hoofdstukken omvatten een introductie, geschiedenis, cultuuraanwijzingen, vermeerdering, ziekten en plagen en een catalogus van de in de collectie aanwezige soorten.
Border pinks
Het geslacht Dianthus wordt in dit boek uitputtend behandeld: de species en de cultivars, het gebruik en de cultuur. In het Dianthus Register staan ruim 30000 namen, maar zeer vele daarvan zijn niet meer te vinden. In dit boek staan de vele soorten die wel nog in cultuur zijn. De belangrijkste hoofdstukken behandelen de plant, de bloemopbouw, vermeerdering in het wild en in de cultuur, ziekten en bestrijding daarvan, het kruisen enzovoorts. Ook een alfabetische beschrijvende soortenlijst.