Dianthus allwoodii 'Alice' Zilvergrijs blad en halfge vulde, tweekleurige bloemen
De gemiddelde hoogte is 30 cm.
De bloemkleur is wit en rood.
De bloeiperiode is mei - augustus.
Deze plant is goed winterhard.

Nederlandse naam : Anjer

Prijs vanaf 6 stuks € 2.48 per stuk

Prijs vanaf 12 stuks € 2.20 per stuk

Prijs vanaf 24 stuks € 1.93 per stuk

Maat: pot 9 cm € 2,75
In de Boekwinkel
Carnations and Pinks, The Complete Guide
In dit uiterst praktische boek geeft de auteur eerst inzicht in de fascinerende geschiedenis van het geslacht Dianthus alvorens over te gaan tot het bespreken van onderwerpen als verzorging, vermeerdering, hybridisatie, tentoonstellen en het vermijden van ziekten en plagen. Samen met gedetailleerde opsommingen van zowel de alpiene als de laaglandsoorten geeft dit boek een up-to-date inzicht in dit prachtige en veelgeliefde geslacht
The Looking-Glass Garden
Plants and Gardens of the Southern Hemisphere

Net als Alice in Wonderland kan de tuinliefhebber binnentreden in een magische wereld van nieuwe vormen en kleuren gevormd door planten van bezuiden de evenaar. Dit deel van de werld bevat zoveel soorten planten die wij niet of nauwelijks kennen dat het bijna niet te bevatten is. In dit boek worden ongeveer 1500 soorten planten besproken die allen uit dit deel van de wereld komen en vaak nauwelijks bekend zijn, een erg apart werk!
Dianthus. Old-fashioned Pinks
The National Plant Collection

Een overzicht van het geslacht Dianthus, zoals het voorkomt in de Nationale Plantencollectie onder het beheer van de schrijver in Engeland. De hoofdstukken omvatten een introductie, geschiedenis, cultuuraanwijzingen, vermeerdering, ziekten en plagen en een catalogus van de in de collectie aanwezige soorten.
Border pinks
Het geslacht Dianthus wordt in dit boek uitputtend behandeld: de species en de cultivars, het gebruik en de cultuur. In het Dianthus Register staan ruim 30000 namen, maar zeer vele daarvan zijn niet meer te vinden. In dit boek staan de vele soorten die wel nog in cultuur zijn. De belangrijkste hoofdstukken behandelen de plant, de bloemopbouw, vermeerdering in het wild en in de cultuur, ziekten en bestrijding daarvan, het kruisen enzovoorts. Ook een alfabetische beschrijvende soortenlijst.