Corylus 'Lange Zellernuss' Lichtbruine, langwerpige, wat hoekige, lekkere hazelnoot
De hoogte na 10 jaar is 3 m.
De bloemkleur is geel.
De bloeiperiode is februari - maart.
Deze plant is zeer winterhard.

Nederlandse naam : HazelnootDit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!

Maat: 60/80 € 25,00
Maat: 60/80 € 25,00
In de Boekwinkel
The Art of Botanical Illustration
A history of the classic illustrators and their achievements

Een fascinerend overzicht van de lange traditie in botanische illustraties. Het boek volgt de ontwikkeling vanaf de Egyptenaren, Grieken en Romeinen tot de huidige tijd.
Designing the New Kitchen Garden
An American Potager Handbook

Een fruit- en moestuin staat biedt niet alleen de mogelijkheid tot een bijzondere gezonde en lekkere oogst, hij kan ook heel erg mooi en interessant zijn. Dit boek toont de lange geschiedenis van prachtige nutstuinen en geeft talrijke voorbeelden hoe men dit ook in zijn eigen tuin kan realiseren. matige conditie
Variegated Plants
The Encyclopedia of Patterned Foliage

Met hun fascinerende tekeningen, strepen, aderen en vlekken hebben bontbladige planten de tuinliefhebber erg veel te bieden. Dit boek beschrijft ongeveer 700 bonte planten, inclusief eenjarigen, vaste planten, grassen, klimplanten, bomen en struiken. Daarbij informatie over hoe de planten in de tuin te gebruiken, verzorging en vermeerdering. De prachtige foto's werden speciaal voor dit boek gemaakt. Na lange tijd weer terug!
Bamboe voor een stijlvolle tuin
de mooiste soorten en hun kenmerken, de vele gezichten van bamboe in uw tuin, planten verzorgen op de juiste manier

Bamboe is een interessante en mooie plant, die lange tijd exclusif bestamd was voor kenners. Inmiddels begint deze grasachtige onzve tuinen meer en meer te veroveren. In dit boek worden een heleboel soorten voorgesteld, van metershoge groeiers tot mooie bodembedekkers. Bij de keuze van de soorten is, behalve met hun schoonheid in de tuin, vooral ook rekening gehouden met de robuustheid en winterhardheid van de planten, wat belangrijke eigenschappen zijn voor een exotische plant in ons klimaat.
Safe & Easy Lawn Care
The Complete Guide to Organic. Low-Maintenance Lawns

Geen enkel aspect van het tuinieren is zo in de aandacht gekomen als het traditionele gazon met zijn hoge watergebruik, energiegebruik, pesticiden, geld en moeite om het op orde te houden. Toch is het moeglijk om een gazon mooi te houden op een meer (milieu)vriendelijke en ook (kind)veilige manier, zoals dit boek laat zien. Met een beetje slimme aanpak en goede planning kan een gazon voor een lange periode met eenvoudige en vriendelijke middelen in uitstekende staat gehouden worden.
Time-Tested Plants
Samengebracht per seizoen worden per groep (bollen, bomen, struiken, vaste planten, eenjarigen etc) de beste planten besproken en veelal afgebeeld. De keuze is gebaseerd op 30 jaar ervaring van de auteur. Voor alle omstandigheden de juiste plant kiezen is vaak heel erg moeilijk en soms ook bijna onmogelijk als je daar geen lange ervaring mee hebt. En juist die is in dit boek uitgebreid verwerkt en daarom een van de beste boeken voor advies over de juiste planten voor de juiste plaatsen.
Palmiers
Repertoire mondial des producteurs

In essentie is dit een wereldwijde plantenvinder voor alle bekende soorten Palmen. In dit boek werden 8979 namen van Palmen opgenomen, waarvan er ruim 4000 synoniemen van geldige namen zijn, dit naar de laatste stand van de taxonomie, die is gebruikt. In totaal 721 kwekers van Palmen hebben hun sortiment op (laten) nemen in bijna alle landen van de wereld. Lange indexen van het opzoeken van de juiste persoon of plant gemakkelijk. Tevens een zeer uitgebreide bibliografie over Palmen met 1326 titels.
Gardening with Antique Plants
Antieke planten (planten die in de Middeleeuwen tot de Victoriaanse tijd al in cultuur waren) zijn heel vaak niet alleen maar heel erg mooi, ze hebben allemaal een lange en interessante geschiedenis. Dit boek laat beide aspecten overweldigend goed uitkomen.