Coreopsis rosea 'American Dream' Meisjesogen. Deze fijn bladige vorm bloeit uitbundig in de zomermaanden. Verlangt een voedzame grond en een zonnige standplaats..
De gemiddelde hoogte is 50 cm.
De bloemkleur is rose.
De bloeiperiode is juni - augustus.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 7.
Dit artikel is slechts in kleine hoeveelheden beschikbaar en kan plotseling niet meer leverbaar blijken.
Nederlandse naam : Meisjesogen


. Deze plant heeft de volgende onderscheiding: Getuigschrift van Verdienste van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen 1992, tevens Gouden Medaille Vakbeurs Plantarium 1992 vastepl

Maat: pot 9 cm € 2,55
In de Boekwinkel
Designing the New Kitchen Garden
An American Potager Handbook

Een fruit- en moestuin staat biedt niet alleen de mogelijkheid tot een bijzondere gezonde en lekkere oogst, hij kan ook heel erg mooi en interessant zijn. Dit boek toont de lange geschiedenis van prachtige nutstuinen en geeft talrijke voorbeelden hoe men dit ook in zijn eigen tuin kan realiseren. matige conditie
Ornamental Grasses
Wolfgang Oehme and the New American Garden

De bekende Amerikaanse tuinarchitect Wolfgang Oehme is een van de invloedrijkste in de stroming New American Garden met veel gebruik van siergrassen in alle soorten en maten. In dit boek is de aandacht gericht op het gebruik in vele tuinsettings met mooi fotomateriaal dat u zal inspireren.
The Louisiana Iris
The Taming of a Native American Wildflower. Second Edition

Een compleet herschreven editie van het werk over de 5 species in de sectie Hexagonae in Iris, een endemische groep in de USA met het zwaartepunt in Luoisiana. Al zijn het maar 5 species, er zijn bijzonder veel tuinhybriden ontwikkeld in de loop der jaren, met vele spectaculaire kleuren en vormen. Daarnaast zijn ze geschikt voor vele klimaten en grondsoorten, hetgeen ze aantrekkelijk maakt voor bijna elke tuinliefhebber. Dit boek beschrijft alle aspecten van deze bloem, van hybride tot cultuur en bloemschikken.
The Complete Shade Gardener
Een bewerkte herdruk van een bekroond werk uit 1984. Veel tuinen hebben meer scahduw dan sommige tuinliefhebbers wensen en daar is vaak weing aan te veranderen. Maar je kunt er meer mee doen, dan gedacht wordt en dit boek, bekroond met de Great American Garden Book Award, helpt daar zeer bij. Vele foto's en zeer vele planten geven handreikingen om een schaduwtuin tot een groot succes te maken.
American Household Botany
A History of Useful Plants 1620-1900

In dit fascinerende boek komt de praktische kennis van vele generaties Amerikanen over de planten rondom hen tot leven. Hoe de eerste kolonisten de voor hen vreemde planten ontdekten en leerden te gebruiken als voedselplanten, medicinale planten en vele andere toepassingen. Met vele anecdotes verlucht.