Carex comans 'Bronze Form' Extreem smal, bronskleurig blad; mag niet te nat in de winter
De gemiddelde hoogte is 35 cm.
De bloemkleur is roodbruin.
De bloeiperiode is augustus - oktober.
Deze plant is matig winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 9.

Nederlandse naam : ZeggeMaat: pot 9 cm € 2,50
In de Boekwinkel
Gardening with foliage, form and texture
Bladplanten zijn de focus van dit boek, dat de wijze waarop we naar tuinplanten kijken revolutioneert. Vol met praktische ideeën geeft het een nieuwe kijk op het maken van tuinen waarin de bloemen niet meer de focus zijn om de subtiele en vaak over het hoofd geziene details van de bladeren, stammen, bast en vruchten tot uiting komen. Veel van deze planten zijn te vaak achterin de border gezet waardoor ze te weinig aandacht kregen en niet tot hun recht kwamen.
Gardening with ornamental Grasses
Dit boek is een handleiding voor het kiezen van de juiste siergrassen voor het beoogde doel. Van A-Z worden de diverse soorten grassen met hun habitus beschreven en in aparte hoofdstukken worden per project (zoals schaduw, prairie, moeras, potten-dschungel, weiland en borders) de geschikte grasses genoemd en ontwerpsuggesties gegeven. Belangrijke geslachten: Carex, Cortaderia, Festuca, Imperata, Juncus, Miscanthus, Molinia, Panicum, Pennisetum, Stipa, Poa, Phragmites, Luzula, Calamagrostis, Deschampsia.
Buchs im Garten
Die besten Sorten, Pflege, Formschnitt, Gestaltung

De beste soorten voor elk doel: perkranden, hagen, solitairplaten, afscheidingen, bosrand. Het maken van lage of hoge hagen, dolhoven, knotgardens, geometrische- en dierfiguren. Verder het vermeerderen, formsnoei, planten en onderhouden en buxus in potten