Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' Scheefkelk met bont geel- groen blad; wintergroen
De gemiddelde hoogte is 20 cm.
De bloemkleur is wit.
De bloeiperiode is april - juni.
Deze plant is zeer winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 11.

Nederlandse naam : ScheefkelkMaat: pot 9 cm € 2,90
In de Boekwinkel
The flowers of Japan and the Art of Floral Arrangement
The 100-year-old Ikenana classic

Dit mooie en informatieve boek betekende de eerste kennismaking van westerlingen met de japanse kunst van het bloemschikken. De auteur, een britse architect die aan het einde van de 19e eeuw naar Japan werd uitgenodigd en er vervolgens de rest van zijn leven bleef. Zijn liefde voor het land en de cultuur inspireerde hem om de japanse schilderskunst, het tuinieren en de manier van bloemschikken te bestuderen.
Old Roses
Na een inleiding over de geschiedenis van de historische rozen folgt een A-Z gedeelte waarin 33 oude rozen beschreven en met een kleurenfoto geïllustreed zijn. Verder informatie over rozenolie, het planten en snoeien, tuinen waar u oude rozen kunt vinden en een lijst met kwekerijen over de hele werld die historische rozen aanbieden.
Dianthus. Old-fashioned Pinks
The National Plant Collection

Een overzicht van het geslacht Dianthus, zoals het voorkomt in de Nationale Plantencollectie onder het beheer van de schrijver in Engeland. De hoofdstukken omvatten een introductie, geschiedenis, cultuuraanwijzingen, vermeerdering, ziekten en plagen en een catalogus van de in de collectie aanwezige soorten.