Acer palmatum 'Winter Flame' zeer compacte versie van 'Sangokaku' met rode wintertakken Als je wel de herfstkleur en de prachtige wintertakken wilt van de bekende Sangokaku maar je geen grote tuin hebt.....
De hoogte na 10 jaar is 150 cm.
De bladkleur is frisgroen, goudgeel in herfst.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : Japanse esdoornDit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!
. Alleen op bestelling leverbaar. Levertijd minstens 1 week. heesters

Maat: 300/350 € 2.000,00
In de Boekwinkel
A shortcut to perfect planting
spectacular ideas for every season

Per seizoen heeft de tuin een eigen gezicht. In het voorjaar is alles fris en groen, in de zomer alles kleurrijk, de herfst is subtiel en de winter meer een rauwere schoonheid. Dit boek introduceert planten dat elk seizoen zijn karakter accentueert en schoonheid toevoegt aan de tuin. Per seizoen worden de planten besproken met beschrijvingen, foto's en uitleg hoe te verzorgen voor een optimaal resultaat.
The Winter Garden
Plants that offer color and beauty in every season of the year

Tuinliefhebbers die planten alleen maar op bloei uitkiezen missen vaak 6 maanden schoonheid in hun tuin. In dit boek komen planten aan bod die het hele jaar door aantrekkelijk zijn. Bomen, struiken, klimplanten, varens, grassen, wintergroene planten, planten met een apart profiel, kleurige bast of vrucht en veel meer. Speciale aandacht voor planten die in de winter al bloeien.
Tuinieren in de Winter
Ook in de winter is in de tuin veel te doen, van plannen maken en ontwerpen tot planten beschermen en oogsten toe. Vol met praktische adviezen over wat er ondanks de slechte weersomstandigheden buiten gedaan kan worden en welke taken er voor binnen zijn weggelegd. Met 23 geïllustreerde, stap-voor-stap beschreven projecten die makkelijk zijn uit te voeren, varierend van een verplaatsbare bescherming voor planten, tot het maken van een verhoogd groentebed.
Daffodils for Home, Garden and Show
De Narcis kondigt het eind van de winter en het begin van de lente aan. Alhoewel het makkelijke planten zijn is een beetje kennis van zaken toch nodig om ze jaar in jaar uit goed te laten bloeien. Er zijn heel veel soorten en kleuren, veel meer dan gedacht wordt. Ze kunnen heel groot zijn en immense displays vormen, maar er zijn ook soorten geschikt voor de kleinste rotstuin. In dit boek veel advies om ze zo lang mogelijk mooi te houden, niet alleen in de tuin, maar ook thuis in een vaas en op shows.
Lente Zomer Herfst Winter
Op je (tuin)sloffen de sezoenen door

Tuinieren doe je voor je plezier. Geen moeten, maar mogen, geen zoegen, maar genieten. Dit boek laat zien hoe je met een beetje planning en begrip, in weinig tijd het hele jaar door een mooie tuin kunt hebben. ieder seizoen wordt overzichtelijk aan de hand van thema's behandeld. Omdat je tuin vooral bedoeld is om van te genieten komen ook onderwerpen als tuindieren, tuinboeketten, tuinrecepten aan bod. Met dit boek moet het lukken om een tuin te maken die bij je past en waaraan je een hoop plezier beleeft.
The Plantfinder's Guide to Early Bulbs
Dit gezaghebbende boek over de vroegbloeiende bollen en knollen waarin 48 verschillende families zijn behandeld met alle bekende en onbekende soorten, is een uitdaging voor elke avontuurlijke tuinier. Alle soorten zijn hoog gewaardeerd voor hun kleur en vorm, zo gewenst in de late winter en het vroege voorjaar. Hoofdstukken over bollen in de volle grond en in bakken, hoe een microklimaat te scheppen voor niet winterharde bollen, grondmengsels, water en voedsel, vermeerderingstechniek en veel meer.
Ode aan de seizoenen
Dit boek is een ode aan de dynamiek en schoonheid van planten tijdens de seizoenen. Onstuimige groei in de lente wordt opgevolgd door uitbundige zomerse bloei. In de herfst doet het verval haar intrede en tenslotte wordt de jaarlijkse cyclus in de winter afgesloten met de dood. Dit is vooral een visuele ode. Want over al die verbluffende veranderingen kun je schrijven tot je een ons weegt, de dynamiek en schoonheid van planten moet je vooral zien. De oplage van dit boek is slechts 100 exemplaren!
Bloeiende bollen en knollen
De geschiedenis en de toepassing in het voorjaar, de zomer en de herfst. Herdrukt!

Dat bol- en knolgewassen zo populair zijn bij vele tuiniers, heeft ongetwijfeld alles te maken met het feit dat de bloeiende boll en vaak vereenzelvigd worden met de komst van de lente, van betere tijden na de winter. De bloei in de lente is ook belangrijk, maar bol- en knolgewassen kunnen ook bloeien in de zomer en de herfst en zijn dan even mooi.
Der Winterschnitt
Von Obst- u. Ziergehoelzen

Dit is de uitgebreide versie van het boek uit 1996 en laat alles zien wat belangrijk is bij het snoeien in de winter. Wintersnoei wordt vooral toegepast voor een goede opbouw van der kroon van bomen respectieve van heesters. Dit is belangrijk voor de gezondheid van het gewas maar bij fruitbomen en -struiken ook voor de vruchtbaarhed. De technieken worden uitgelegd en alfabethisch zijn de houtige gewassen met hun betreffende snoeimethode op te zoeken. Een praktisch en informatief boek.
The Winter Garden
Structure, planting and romance in the garden in winter

De tuin in de winter hoeft niet saai te zijn. Met de keuze van de juiste planten en de goede manier van planten valt er ook in de donkere tijd van' t jaar een hoop spannends in de tuin te beleven. Dit boek laat zien met welke planten en op welke manier dit bereikt kan worden. Mooie sfeervolle foto's en handige tips.