Acer palmatum 'Long Men' grootbladige Japanse esdoorn
De hoogte na 10 jaar is 350 cm.
De bladkleur is rood, later groenrood.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is zeer winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : Japanse esdoornDit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!

Maat: pot 3 liter € 20,00
Maat: pot 7,5 liter € 36,00
In de Boekwinkel
Saikei and Art
Miniature Landscapes

Dit boek volgt de ontwikkeling van Saikei, een bijzondere vorm van bonsai, laat zien hoe Saikei te maken, en bespreekt de artistieke achtergronden van Saikei. Dit boek bevat een verzameling essays over Saikei geschreven door mensen uit diverse disciplines, zoals Japanse landschapsarchitecten, tuinarchitecten, fotografen, geologen, kleurexprets, taalkundigen en meer. Daarnaast bevat het boek buitengewoon fraaie voorbeelden van wat Saikei precies is.
Designing the New Kitchen Garden
An American Potager Handbook

Een fruit- en moestuin staat biedt niet alleen de mogelijkheid tot een bijzondere gezonde en lekkere oogst, hij kan ook heel erg mooi en interessant zijn. Dit boek toont de lange geschiedenis van prachtige nutstuinen en geeft talrijke voorbeelden hoe men dit ook in zijn eigen tuin kan realiseren. matige conditie
Planten
Zonder planten zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Ze dienen als voedsel voor vogels, insecten, allerlei andere dieren en de mens. Ze nemen koolidoxide op uit de lucht en geven zuurstof af. In deze gids wordt beschreven hoe planten in elkaar zitten, hoe zij voedsel met zuurstof omzetten in nieuwe energie en cellen, de functie van de bloemen, hoe zij zich voortplanten enzovoort. Verdiep u in de plantenwereld met dit handige en leerzame gidsje boordevol prachtige illustraties
Low Maintenance gardening
A time-saving guide to trouble-free gardening

De meeste mensen willen zonder grote inspanning een fraaie tuin waar ze van kunnen genieten. Dit boek is voor die tuiniers die enthousiast zijn maar weinig tijd hebben, weinig eigen mogelijkheden hebben of er gewoon geen geduld voor hebben. Het geeft tips en trucs voor een mooie tuin met heel weinig werk en onderhoud.
50 High-Impact, Low-Care Garden Plants
Tough-but-Beautiful Plants That Anyone can Grow

Dit boek beschrijft 50 planten die niet alleen mooi zijn maar die 't ook gegaranteerd zonder problemen zullen doen ook in tuinen waar men wenig kan of wil tuinieren. Onderhoudsarme en toch aantrekkelijke planten dus.
The Truth about Organic Gardening
Benefits, drawbacks and the Bottom line

We willen allen het magische ingredient: de pesticide die alle plagen bestrijdt EN veilig is voor alle mensen en dieren en het milieu. We willen de meststof die enorme groei, bloei en opbrengst garandeert, maar geen schadelijke bijwerkingen heeft. Ze bestaan niet en zullen nooit komen. In dit boek worden ruim 100 produkten en technieken besproken (organisch en synthetisch) met van ieder de voor- en nadelen, veiligheid, milieuaspecten en werkzaamheid.
Kindvriendelijke tuinen
Basisgids tuinieren

Veel mensen hebben de neiging de vijver dicht te gooien en de borders door gras te vervangen als er kinderen op komst zijn. Dat is vaak jammer. In deze gids lees je welke veiligheidsmaatregelen je kunt nemen, maar bovenal hoe je een tuin aan kunt leggen waarin kinderen veel plezier beleven aan alles wat er in gebeurt. Welke bloemen kinderen zelf gemakkelijk kunnen opkweken bijvoorbeeld, hoe je een kinderhoekje maakt met bloemen. Rijk geïllustreerd en met vele tips en praktische raadgevingen, een inspiratiebron.
In Praise of Plants
Planten zijn de basis van bijna alle voedselketens. Dank zij fotosynthese worden de dieren en mensen voorzien van energie, voedsel en zuurstof. In dit boek wordt de biologie van planten uitgewerkt, van genoom tot species, van sex tot evolutie, van de werking van fotosynthese tot hoe planten zich verdedigen tegen aanvallen van buiten. Dit alles op een objectieve manier en niet vanuit een antropocentrische visie zoals zo veel voorkomt. Een uiterst fascinerend boek!
A year in the life of Kew Gardens
De botanische tuinen van Kew worden jaarlijks door meer dan een miljoen mensen bezocht en horen bij de meest vooraanstaande botanische tuinen van de werld. Dit boek beschrijft de geschiedenis van het ontstaan en laat de hedendaagse tuinen in de verschillende jaargetijden zijn. Zeer sfeervolle fotos geven een goed beeld en nodigen uit om er een bezoek aan te wagen.
Ginseng. Das Geheimnis des grünen Goldes
Kultur Verarbeitung Wirkung

Ginseng is reeds in Azie duizenden jaren bekend als waardevolle geneeskrachtige plant, maar door zijn kostbaarheid was zij voor de meeste mensen niet weggelegd. Veel geheimen omringen deze plant, die ziekte voorkomen kan, het leven verlengt en veel meer. De cultuur van deze bijzondere en nog steeds kostbare plant heeft in de recente jaren diverse kwekers rijk kunnen maken. Dit boek laat zien hoe Ginseng ook bij ons groeien kan, welke produkten er van gemaakt kunnen worden en hoe die bij de mens werken.