Acer palmatum 'Alpine Surprise' dwergvorm van roodbladige Japanse esdoorn
De hoogte na 10 jaar is 100 cm.
De bladkleur is rood.
De bloeiperiode is mei.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : Japanse esdoornDit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!

Mogelijk alternatief :
Acer palmatum 'Brandt's Dwarf'. Belangrijkste verschil: Acer palmatum 'Brandt's Dwarf' iets grover

Maat: 80/100 € 87,50
In de Boekwinkel
Alpine Plants
Ecology for Gardeners

Een gezaghebende en praktische gids tot het echt begrijpen van alpiene planten voor tuinliefhebbers. Het geeft expert advies over de soorten zowel in het wild als in de cultuur. Volledige informatie over hun ecologie, groei, vermeerdering en verspreiding. Met up-to-date informatie over de invloed van wereldwijde klimaatverandering op alpinen planten. Uitgegeven in samenwwerking met de Alpine Garden Society.
The Rock Garden and its Plants
From Grotto to Alpine House

In dit boek wordt de rotstuin in al zijn facetten belicht: geschiedenis; geologische achtergrond; introductie van alpiene planten in de tuinwereld; hoe een mooie rotstuin te maken; grottes, alpenweiden; paden, vijvers, de planten in de rotstuin met nadruk op dwergplanten die speciaal geschikt zijn voor dit ype tuin. Met vele, ook historische tekeningen van deze flora en ook foto's die inzicht geven in hoe dergelijke tuinen te onderhouden.
Alpine gardening
Een inspiratie voor elke tuinier: dit boek geeft alle informatie nodig om een succesvolle alpiene tuin te creeren. Van het kiezen van de juiste planten voor elke grondsoort en klimaatzone, het verzorgen gedurende het hele jaar tot het maken van de mooiste effecten in een reeks van omstandigheden.