U bevindt zich hier: Home > Planten > Kenmerken
Help, ik zie door de bomen het bos niet meer! Als u dat gevoel heeft, kunnen wij u helpen met deze zoekmachine. Hierin kunt u de ideale plant samenstellen voor uw tuinwensen door het invullen van eigenschappen. Er is maar één veld verplicht, de keuze van het type plant, maar hoe meer u invult, hoe beter het advies.
Natuurlijk zijn er altijd eigenschappen waaraan de door u gezochte plant zeker moet voldoen, klik dan het aanvinkvakje aan voor die eigenschap en maak uw keuze. Bijvoorbeeld; de plant moet rood bloeien, dan bij bloemkleur aanvinkvakje aanklikken en de bloemkleur rood selecteren.
Dit systeem houdt ruim tienduizend planten tegen het licht, het duurt dus een paar seconden voor hij alles bekeken heeft en de beste mogelijkheden heeft geselecteerd. Die zet hij vervolgens in de juiste volgorde, bovenaan de plant die het beste bij uw wensen past.

Als het advies niet goed klopt met wat u zocht is het vaak een oplossing eigenschappen te verfijnen of andere eigenschappen belangrijk te maken.

Het kan zinvol zijn om in één plantengeslacht te zoeken, bijvoorbeeld Acer, gebruik hiervoor het derde eigenschap veld.

De basis van dit programma bestaat uit gegevens over de planten die wij door de jaren heen hebben verzameld. Dit is nooit helemaal af en door de tijd heen zal deze zoekmachine steeds betere resultaten geven.

Een veel uitgebreidere uitleg vindt u hier

Graag krijgen wij respons over de zoekfunctie, als u opvallende resultaten krijgt of aperte vergissingen, laat het ons dan weten. Dit helpt ons de database waarin de zoekmachine zoekt verder te verbeteren. Veel succes!

Aantal resultaten
Planttype
Tot 1 geslacht beperken
Grondsoort
Standplaats
Vorm
Hoogte
Breedte
Bloemkleur
Bloeitijd
Bladkleur
Bladvorm
Bladgrootte
Bladverliezend wintergroen
Vruchtkleur
Vruchtperiode
Geur
Eetbaarheid
Waterbehoefte
Windgevoeligheid
Winterhardheid
Bijzonder kenmerk