WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

Lezing wintergroene tuin

Wintergroene planten zijn de ruggengraat van de tuin. Een basisregel die we als tuinier allemaal kennen. Maar wat is er nu eigenlijk aan leuke wintergroene planten? Natuurlijk is er de grote groep van coniferen, maar dat moet maar net je smaak zijn.

Cor van Gelderen van PlantenTuin Esveld in Boskoop heeft een uitgesproken mening over wintergroene planten, ze zijn belangrijk voor rust en balans in de wintertuin maar hij is zelf geen groot coniferenliefhebber. Juist om die reden ging hij op zoek naar attractieve planten die zich goed voegen, ook in de modernere tuin en kwam hij tijdens die zoektocht juist vaak uit bij oude vergeten tuinplanten. Nu is voor de wintertuin niet alleen wintergroen van belang, maar ook leuke bloei in de winter is een groot pluspunt en een reden om in deze lezing te worden opgenomen.

Tijdens de lezing worden heel veel verschillende winter planten aan U voorgesteld en wordt er verteld over de toepassingsmogelijkheden, het snoeien en combineren van deze planten. Kortom van Abelia tot Zenobia (met de Z wilde het alleen maar halfwintergroen lukken in ons klimaat) komen de winterjuweeltjes langs.

Een voorproefje in Powerpoint