WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

Lezing rhododendron.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die zeggen, ja maar ik hou niet van rhododendrons.... Dat kan twee dingen betekenen, of ze houden sowieso niet zo erg van planten, of ze hebben zich nog nooit gerealiseerd hoe ongelooflijk veel totaal verschillende rhododendrons er zijn. Van ministruikjes die de twintig centimeter nooit overstijgen tot heuse bomen. Bladverliezend met geurende bloemen of juist statige wintergroenen. Aromatisch blad, door indianen gebruikt voor geneeskrachtige thee, het komt van de rhododendron. De Japanse azalea waar onze omas de vensterbank mee versierden, het zijn rhododendrons.

In de lezing zien we niet alleen de enorme verscheidenheid, maar ook de fantastische toepassingen in met name de Engelse tuinen. Leonardslee Gardens, die afgelopen jaar voor het laatst open was voor publiek, met zijn tientallen hectares aan rhododendronvallei was een feest om te fotograferen, maar door de afgelopen jaren heen heeft Cor van Gelderen van de PlantenTuin Esveld in Boskoop nog veel meer moois vastgelegd. Verheug u maar vast op de Punch Bowl in de Valley Gardens...

Maar natuurlijk ook aandacht voor snoei en verzorging, voor de juiste grond, zon en schaduw soorten, kortom de meer praktische kant. Want alleen een plant die goed functioneert maakt de tuinier blij.

Een voorproefje in Powerpoint