WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

Lezing Klimplanten

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een slingerplant en een klimplant? Waarom gaat mijn Clematis dood? Zijn er ook kamperfoelies zonder luizen? Waarom bloeit mijn blauwe regen niet, windt hij de verkeerde kant om? Zijn er rozen zonder gif goed te houden? Wat is de beste wintergroene klimplant? Zijn er klimplanten voor een plekje in de schaduw?
Het zijn maar een aantal van de vragen die me op de kwekerij regelmatig worden gesteld. In de lezing probeer ik natuurlijk deze vragen te beantwoorden. Maar bovendien laat ik veel soorten klim- en slingerplanten zien die niet zo bekend zijn. Soorten met lekkere vruchten, mooi herfstblad of bijzondere bloemen. Soms ook alleen maar leuk voor de geoefende tuinier, die het mini bloemetje van de Vincetoxicum weten te waarderen...
Maar natuurlijk gaat het vooral om al die prachtige planten die zich met wat hulp van een klimsteun een weg naar de zon zoeken, om daar in alle glorie te groeien en te bloeien. En ik heb een extra spotlichtje gezet op de kamperfoelie en de klimhortensia, want PlantenTuin Esveld herbergt de Nederlandse Planten Collectie klimmende Lonicera en Hydrangea. Deze verzamelingen vindt u in de collectietuin bij de kwekerij in Boskoop.

Een voorproefje in Powerpoint