WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

Lezing Hortensia

Het grote voordeel van een fotoboek maken over Hydrangea's is dat je heel veel leuke verzamelaars ontmoet die vol passie verhalen over hun geliefde planten en graag al hun kennis met je delen, op die manier hebben we niet alleen veel nieuwe soorten gezien en verzameld, maar ook veel oude en vergeten soorten herontdekt, aldus Cor van Gelderen.

Alweer een paar jaar geleden verscheen "Het Grote Hortensiaboek", het fotoboek waaraan hij samen met zijn vader de laatste jaren heeft gewerkt, een foto-encyclopedie over de hortensia, waarin ruim 600 verschillende soorten zijn afgebeeld en beschreven.

De passie van de verzamelaars die van Gelderen op zijn reizen ontmoette is op hem overgeslagen. De kwekerij PlantenTuin Esveld is dan ook de beheerder van de Nederlandse Planten Collectie Hydrangea, de grootste hortensiaverzameling van ons land. In Boskoop zijn deze planten in het echt te bewonderen, maar ook tijdens de lezing komen ze allemaal aan de orde, van kleine dwergstruikjes tot echte bomen, van wintergroene klimplanten tot de boerenhortensia. Maar vanzelfsprekend zullen we het ook hebben over snoei en bloei.

Een korte introductie in Powerpoint.