WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

Acer, de Japanse esdoorns, soorten en verzorging.

Van de esdoorns zijn de Japanse esdoorns de bekendste. En dat is niet zonder reden. De veelheid aan vormen, kleuren en formaten is onvoorstelbaar groot. Dat hangt natuurlijk samen met de lange cultuurgeschiedenis. Al bijna duizend jaar worden in Japan de mooiste vormen, die de natuur oplevert, bewaard. De Japanse tuinkunst is een schatkamer aan esdoorns.
Maar ook buiten Japan hebben ze hun opmars gemaakt. Het zijn immers niet alleen prachtige herfstplanten, maar ook de opvallende voorjaarskleuren en het grillige wintersilhouet maakt ze tot zeer goed inzetbare tuinplanten.
Mijn kwekerij PlantenTuin Esveld is de houder van de Nederlandse Planten Collectie Acer. Op dit moment hebben we bijna duizend verschillende soorten en cultivars op de kwekerij in Boskoop. Maar bovendien heb ik een boek geschreven over esdoorns, en als ontwerper heb ik ze regelmatig in tuinen toegepast. In mijn lezing vertel ik u alles over verzorging, snoei, toepassing in de tuin of op het balkon en wat u verder maar weten wilt.

Een voorproefje in Powerpoint