U bevindt zich hier: Home > Veel gestelde vragen

WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

Mogen particulieren ook bij PlantenTuin Esveld kopen?

Ja, particulieren zijn van harte welkom.

Heeft PlantenTuin Esveld ook groothandelsprijzen?

Nee, voor ons is iedere klant in principe gelijk. De groothandel kan natuurlijk ook bij ons terecht, daarvoor hebben wij een massa-kortingensysteem. Zie de handelsvoorwaarden waar deze vermeld zijn.

Moeten alle bestellingen worden afgehaald?

Nee, dat hoeft niet, versturen is ook mogelijk. Daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Voor verzending per post zie hier de belangrijkste postpakket tarieven en n voor grotere zendingen hier de belangrijkste vrachttarieven.

Wanneer is PlantenTuin Esveld geopend?

Maandag tot en met zaterdag van 9 tot 17 uur, in de periode april tot en met oktober ook op zondag 12 tot 5 uur. Tussen 20 december en 10 j anuari zijn wij gesloten.

Is er een koopavond?

Nee. Het grootste deel van de plantenwinkel is buiten en er is geen verlichting, zodat de planten toch niet gezien kunnen worden.

Bent u op zondag geopend?

Op zondag zijn wij geopend van 12 tot 17 uur in de periode april tot een met oktober. In de rest van het jaar zijn we op zondag gesloten. Op zondagen is het niet mogelijk uitgebreid advies te vragen, daarvoor is de bemensing te klein.

Hoe kan ik bij u betalen?

U kunt in de plantenwinkel contant en met pin betalen. Ook kunt u betalen door overschrijving op onze bankrekening of Postbankrekening. Ook is betaling via het Internet mogelijk met uw creditcard. Dat gaat via het Paypal systeem.

Ik heb via de plantenwinkel een bestelling geplaatst. Wat nu?

U heeft direct een automatische bevestiging gehad die uw bestelling bevat. Binnen 48 uur krijgt u er nog eentje, die veel meer informatie geeft over het verdere verloop. Deze geeft onder andere gegevens over de leverdatum, prijzen, methode van levering en veel meer. Krijgt u deze niet, dan aub contact opnemen!

Wat betekenen al die maten?

Meestal zijn het hoogtematen, soms diktematen zoals bij de bomen. Voor een uitgebreid antwoord zie Deze pagina met uitleg.

Bent u ook op feestdagen geopend?

Ja, op bijna alle feestdagen zijn wij geopend van 9 tot 5 uur. Dat geldt voor 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Koniniginnedag, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag. Met Kerstmis zijn wij altijd gesloten en dat geldt ook voor Oud en Nieuw, want beide vallen altijd in onze winterstop.

Er staat 'Beperkt Leverbaar'. Wat betekent dat?

De voorraden van de betreffende plant zijn in het algemeen klein. Maar meestal is er wel voorraad van. Misschien niet bij ons, maar dan wel bij een van onze leveranciers. Vooruit bestellen (1 week tevoren) is echter wel bijna altijd noodzakelijk! Het kan gebeuren dat de betreffende plant plotseling en onverwacht uitverkocht raakt.

En als er 'Incidenteel leverbaar' staat?

Dat staat bij planten waarvan de voorraad vaak extreem klein is. Deze planten kunt u altijd bestellen, dan doen wij ons uiterste best om de gewenste plant te leveren. Er is altijd wel een klein beetje informatie hier beschikbaar over voorraad. Planten waarvan geen enkele voorraad informatie over bekend worden van de site gehaald.

Ik kan een plant niet vinden op de site. Wat nu?

Als de gezochte plant echt niet op de site staat, betekent dat heel vaak dat wij deze niet kunnen leveren. Want wij zetten alle planten op de site waarvan wij denken dat ze leverbaar zijn. Maar: heeft u de naam wel helemaal goed? Gebruik voor u het opgeeft de VIND hierboven eens met een deel van de naam. Dan lukt het soms wel.