WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

Dit jaar zijn voor het vierde jaar zeer vele planten die wij in pot kweken geteeld volgens een nieuwemethode, gebruik makend van Effectieve Micro-organismen. Ook dit jaar hebben wij besloten om dit ook te doen bij al onze planten. Dit besluit hebben wij genomenom verschillende redenen.

-Milieu.

Het niet langer gebruiken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen is voor ons een belangrijkeverbetering in het meer verantwoord omgaan met onze natuurlijke omgeving.

-Vitaliteit.

Door het scheppen van een natuurlijk evenwicht in de potgrond wordt de wortelkluit van deplant vitaler en beter bestand tegen agressieve bodemschimmels. Met name dit probleem wasop de gangbare manier niet goed onder controle te houden. De hergroei in het voorjaar na hetuitplanten in de vollegrond liet vaak te wensen over; door een gezondere plant te kweken kandit worden opgelost.

De gevolgen:

Natuurlijk heeft de omschakeling gevolgen. Doordat de plant veel minder stikstof krijgttoegediend is de ontwikkeling van het gewas veel gedrongener, zijn de bladkleurenintensiever en is de ontwikkeling van het wortelgestel veel krachtiger. Kortom, in plaats vaneen sterk gegroeide, maar wat zwakkere plant, kweken wij nu een kleinere maar weerbaarderplant. Over het gebruik van Effectieve Micro-organismen kunt U op de internetsite:www.agriton.nl meer informatie vinden.

Dit was voor ons de laatste stap op weg naar een volledig ecologische kwekerij, na jaren vanvoorbereiding en sturing is onze kwekerij nu volledig omgeschakeldnaar een kweekmethode die beter aansluit bij onze visie op de natuur. De natuur krijgt bij ons dan ook alle kans zich steeds verder te ontwikkelen. Een getuige daarvan is de hele lange vogellijst van het bedrijf.

U kunt hier een uitgebreidere handleiding voor het gebruik vinden.

Wij zijn ook dealer geworden van de middelen behorend bij het gebruik van Effectieve Micro-organismen.Hieronder vindt u een overzicht van de produkten die hiervoor benodigd zijn.
Al deze middelen zijn bij ons aan te schaffen in de plantenwinkel. Vraagt u gerust om meer informatie en uitleg van de precieze werking en vraag hiervoor naar omze deskundige op dit gebied, Cor van Gelderen.

artikelcodeomschrijvingprijs
EM1EM Effectieve Micro-organismen 250 ml.
De bacterien en schimmels om het bodemleven te verbeteren
€ 6.50
EMAEM A+ fles van 250 ml.
De voedingsbodem voor de EM1
€ 2.50
ACTIVATOREM Activator voor 1 liter.
Om de schimmels en de bacterien uit hun rust te halen moeten ze op constante temperatuur op hun voedingsbodem gaan groeien, hiervoor is de Activator ontwikkeld.
€ 29.95
BOKASHIBokashi starter zak 2 Kg.
Voor het verwerken van GFT afval tot een bodemverbeteraar. Tussen elke laag GFT afval een schep Bokashi toevoegen.
€ 5.95
BOKEMNABoek EM Natuurlijk Actief.
Hierin staat volledig uitgelegd wat de EM methode inhoudt en hoe het werkt.
€ 3.75
BOKEMMERBokashi emmer UK2
De fermentatie-emmer voor het omzetten van GFT afval in een EM bodemverbeteraar, met aftapkraan voor vloeibaar plantenvoedsel. In een verpakking met twee stuks, om tijdens het fermentatieproces door te kunnen gaan met GFT verzamelen in de andere emmer.
€ 59.95
BOKEMMER1Bokashi emnmer UK1
Fermentatie=emmer voor het geurvrij omzetten van GFT afval in bodemverbeteraar
€ 34.95