U bevindt zich hier: Home > Plantencatalogus

WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

INLEIDING TOT DE PLANTENCATALOGUS

Wij hebben het genoegen U hier onze plantencatalogus aan te bieden. Wij vragen uw aandacht voor enkele belangrijke punten.
Deze catalogus is geldig voor het lopende seizoen.

Door de gevolgde produktiewijze is het mogelijk om deze catalogus steeds aan de laatste stand van zaken aan te passen, waardoor deze steeds actueel blijft. Juist vanwege de zeer frequente wijzigingen hebben wij geen gedrukte versie van de catalogus meer, deze verouderde veel te snel en de gedrukte catalogus kon ook nooit de informatie bevatten die de on-line versie wel kan hebben, zoals de afbeeldingen en de beschrijvingen.

In deze catalogus wordt bij vele planten extra informatie over kleur van de bloemen of vruchten of de bladeren, wintergroen of niet en dergelijke, gegeven. Deze informatie is ook in de gedrukte versie van de catalogus opgenomen. Bij vrijwel elk geslacht is een blokje met extra informatie opgenomen, gevat in steekwoorden, die van belang zijn bij het selecteren van planten. In deze on-line versie van de catalogus zijn in totaal 9955 verschillende plantensoorten opgenomen.

In tegenstelling tot de gedrukte versie van de catalogus, die geen enkele afbeelding bevat, zijn in deze on-line catalogus afbeeldingen en plantbeschrijvingen beschikbaar van 20181 verschillende soorten planten en van 13108 verschillende soorten planten is er zelfs meer dan 1 afbeelding.

Wij hopen, dat al deze informatie het maken van een keuze vergemakkelijkt.

Wij voeren een buitengewoon groot aantal soorten planten. Het is echter onvermijdelijk dat van zeer vele, vooral meer bijzondere planten de voorraad heel klein is en deze heel snel uitverkocht raken. Het is dan ook van belang om zo vroeg mogelijk uw bestelling te plaatsen om een zo compleet mogelijke levering te krijgen. Daarnaast neemt het klaarmaken van bestellingen relatief veel tijd in beslag. Wij verzoeken u dan ook de gewenste afhaal- c.q. verzenddatum ten minste 1 week tevoren aan ons door te geven. Wij kunnen dan meer zorg aan uw bestelling besteden. Er geldt voor een bestelling of een afroep het principe 'maandag bellen, zaterdag halen'. Dat geldt voor bestellingen met alleen houtige gewassen tot ongeveer 5 uur 's middags, maar voor bestellingen met ook vaste planten, varens en grassen maar tot ongeveer 12 uur. Voor bestellingen met bamboes er in geldt zelfs dat de afroep ten minste 2 weken tevoren binnen moet zijn. Afroepen die later binnenkomen kunnen dan niet meer tijdig worden uitgevoerd!

Het is helaas niet zo, dat alle in deze catalogus opgenomen planten altijd direct beschikbaar zijn. Raadpleeg hiervoor de actuele voorraadlijst, deze wordt ten minste twee maal per week bijgewerkt.

Over de in deze catalogus gebruikte nomenclatuur is hier de informatie.