U bevindt zich hier: Home > Boeken > Three Gardens
Three Gardens The Personal Odyssey of a Great Plantsman and Gardener

Heruitgave van dit zeer persoonlijke verhaal van de drie tuinen die de zo gekende schrijver Graham Stuart Thomas ooit bezat. Toch is het geen autobiografie, maar meer een verhaal over de ruim 750 verschillende plantensoorten die deze tuinen bevolkten en de vele ervaringen er mee. Daarnaast de ontwikkeling van elke tuin, die zeer inspirerend is, van het eerste begin tot het eindresultaat.
Graham Stuart Thomas
0-89831-078-4
Sagapress
189
Hardcover
1983
Taal: Engels
Oorspronkelijke verkoopprijs : € 34.95
Slechts 1 exemplaar op voorraad.
€ 17,50
In de Boekwinkel
The Rock Garden and its Plants
From Grotto to Alpine House

In dit boek wordt de rotstuin in al zijn facetten belicht: geschiedenis; geologische achtergrond; introductie van alpiene planten in de tuinwereld; hoe een mooie rotstuin te maken; grottes, alpenweiden; paden, vijvers, de planten in de rotstuin met nadruk op dwergplanten die speciaal geschikt zijn voor dit ype tuin. Met vele, ook historische tekeningen van deze flora en ook foto's die inzicht geven in hoe dergelijke tuinen te onderhouden.
Trees In The Landscape
Revised edition

Deels geschiedenis, deels een praktische gids, gaat dit boek over de invloed van bomen in het algemene landschap. De ontwikkeling van de landschapsinrichting van de 18e eeuw tot heden wordt belicht, hoe de groei en het uiterlijk van boomsoorten te voorspellen en daarmee het uiterlijk van het landschap in de toekomst, de kunst van het maken van mooie perspectieven, de eventuele problemen die zich kunnen voordoen met water, grond etc., kleurgebruik en meer.