U bevindt zich hier: Home > Boeken > Terrasplantengids
Terrasplantengids Voor iedereen die van het terras een kleurig en fleurig onderdeel van de tuin wil maken, de plek om fijn buiten te zitten. Ideaal voor het verfraaien en gezelliger maken van balkons, patio's en daktuinen. Schitterend geïllusteerd met vele voorbeelden van attractieve plantencombinaties en de schoonheid van afzonderlijke planten. Plantenkeuze geheel gebaseerd op geschiktheid voor gebruik in potten, bakken, hanging baskets en dergelijke, plus langdurig de sierwaarde behoudend.
Wim Oudshoorn
90-215-3557-2
Groenboekerij
175
Paperback
2003
Taal: Nederlands
Oorspronkelijke verkoopprijs : € 15.00
Het is op voorraad.
€ 7,50
In de Boekwinkel
Praktisch Tuinieren
Werken in Siertuin, Moestuin, Fruittuin in woord en beeld

Volledig vernieuwde editie van dit populaire tuinboek dat al vele jaren tot de beste in zijn soort behoort. Wim Oudshoorn behandelt alle mogelijke werkzaamheden in sier-, moes- en fruittuin. Van ontwerp en aanleg tot grondbewerking en bemesting, van bomen en heesters tot eenjarigen, vaste planten, bollen en knolle, van rozen en klimplanten tot wilde planten, van hagen tot de aanleg van een schutting.
Hanging Baskets
Beplantingsideeën en verzorging

Hanging Baskets zijn in korte tijd razend populair geworden. Ze nemen geen tuinruimte in, maar zorgen wel voor heel wat extra kleur in het totaal van het tuinbeeld. Door de bevestiging aan pergola's, carports, muren en schuttingen kunnen ze op ooghoogte bewonderd worden. De eenjarige zomerbloeiers worden het meest toegepast, maar met andere planten is ook heel veel mogelijk. Ruim aandacht is tevens besteed aan de materialen, de juiste wijze van beplanten en de verzorging van de baskets.
Hanging Baskets
Tuinbibliotheek

Hanging baskets waren tot voor enkele jaren vrijwel onbekend bij de tuinliefhebbers, maar nu zijn ze een begrip. Er zijn voor deze speciale vorm van tuinieren zelfs speciale plantengroepen ontwikkeld, met als bekendste voorbeeld de Surfinia's. Hanging baskets kunt u kant en klaar kopen, maar ook zelf beplanten, waarvoor een keur aan geschikte planten te verkrijgen is. Hoe u dat moet doen en welke planten dat zijn wordt uitgebreid besproken, net als de dagelijkse verzorging.