U bevindt zich hier: Home > Planten
Plant van de maand: Vaste planten
Geranium 'Rozanne' Geranium met blij blauwe bloemen. Het is een flinke groeier maar bovenal een ongelooflijk langbloeiende selectie. Tot aan de vorst kan Rozanne doorbloeien. Zon of lichte schaduw. Verkozen tot beste plant van de vorige eeuw!
De gemiddelde hoogte is 50 cm.
De bloemkleur is blauw.
De bloeiperiode is mei - oktober.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 3.

Nederlandse naam : Ooievaarsbek


Prijs vanaf 6 stuks € 5.09 per stuk
Prijs vanaf 12 stuks € 4.52 per stuk
Prijs vanaf 24 stuks € 3.96 per stuk

Maat: pot 9 cm € 5,65
In de Boekwinkel
Dendroflora Nr 31 - 1994
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer het keuringsrapport van Philadelphus en artikelen over Amelanchier, Aronia, Geranium macrorrhizum en cantabrigiense, Lonicera americana en italica, nieuwe Sorbus soorten, Tilia (deel 3), Xanthoceras sorbifolium. Tevens een artikel over de ontwikkeling van coniferen, de botanische tuin van Kerkrade, Plantarium 1994 en de keuringen van 1994. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
De Groene Bibliotheek: Pelargoniums
Pelargoniums, altijd weer verward met geraniums, worden vaak in bakken gebruikt. En dat is niet voor niets, want het een van de meest veelzijdige planten, die gemakkelijk tot bloei te brengen en te houden zijn. Bovendien zijn ze er in de mooiste kleuren. De auteur geeft veel voorbeelden van fantasievolle toepassingen en vooral veel praktische aanwijzingen voor het kopen, kweken en verzorgen van deze plant.
De Tuin in Vier Seizoenen zomer 2019
Nummer 27

De opvolger van het helaas verdwenen De Tuin Exclusief met dezelfde opmaak, dezelfde soorten artikelen, dezelfde kwaliteit. In dit zevenentwingste nummer artikelen over Philadelphus, Exotisch Folz, Boomkwekerij Halesia, Middeleeuwse tuinen, Geranium maderense en Meesterstuk Coosheen