U bevindt zich hier: Home > Planten
Plant van de maand: Klimplanten
Lonicera henryi 'Copper Beauty' Koperkleurig jong blad Vermeerderen verboden Kwekersrechtelijk beschermde plant onder nummer 2001-3111. Vermeerderen zonder licentie verboden..
De hoogte na 10 jaar is 5 meter.
De bloemkleur is geel/wit.
De bloeiperiode is juni - september.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : Kamperfoelie

Mogelijk alternatief :
Lonicera henryi. Belangrijkste verschil: Lonicera henryi 'Copper Beauty' glimmend blad, rijker bloeiend

Maat: pot € 10,00
In de Boekwinkel
The Winter Garden
Plants that offer color and beauty in every season of the year

Tuinliefhebbers die planten alleen maar op bloei uitkiezen missen vaak 6 maanden schoonheid in hun tuin. In dit boek komen planten aan bod die het hele jaar door aantrekkelijk zijn. Bomen, struiken, klimplanten, varens, grassen, wintergroene planten, planten met een apart profiel, kleurige bast of vrucht en veel meer. Speciale aandacht voor planten die in de winter al bloeien.
Dendroflora, complete serie van nummer 1 tot en met 50
Jaarboekenreeks

Een complete run van nummer 1 tot en met 50, met de zeer zeldzame nummers 1, 2 en 3 er bij. Ook zit de Dendroflora Special over klimmende Lonicera er bij. Uitstekende staat!
Dendroflora Nr. 25 - 1988
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer een keuringsrapport van Ilex aquifolium en alteclerensis, artikelen over Alnus 'Sipkes', Ilex verticillata 'Oosterwijk, Lonicera. Tevens artikelen over 25 jaar Dendroflora, Nomenclatuur en auteursnamen, de bomencollectie van Schovenhorst en een verslag van de keuringen in 1988. Met engelstalige samenvattingen.
Dendroflora Nr 31 - 1994
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer het keuringsrapport van Philadelphus en artikelen over Amelanchier, Aronia, Geranium macrorrhizum en cantabrigiense, Lonicera americana en italica, nieuwe Sorbus soorten, Tilia (deel 3), Xanthoceras sorbifolium. Tevens een artikel over de ontwikkeling van coniferen, de botanische tuin van Kerkrade, Plantarium 1994 en de keuringen van 1994. Met Engelse en Duitse samenvattingen.
Dendroflora Nr. 8, 1971
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer artikelen en keuringsrapporten over Cytisus en Genista, Ilex, Juglans, Lonicera nitida en pileata, Robinia, Thuja bolvormen, Pinetum Blijdenstein, keuringen in 1970 en de Flora Nova 1970.
Green Flowers
Unexpected Beauty for the Garden, Container or Vase

Groen is weliswaar de bij planten het meest voorkomende kleur maar wordt over het algemeen niet met bloemen geassocieerd. Toch zijn er ook bloemen die meer of minder groen zijn en vaak van zeer subtiele schoonheid zijn. Dit boek laat meer dan 80 vertegenwoordigers met deze ongebruikelijke bloemkleur zien en geeft informatie over kultuur en gebruik.
Dendroflora Special: Klimmende Kamperfoelies
Arjan Laros verzamelt al tientallen jaren klimmende Lonicera. In 1992 werd zijn verzameling in het Aceretum van de PlantenTuin Esveld ondergebracht. Al sinds die tijd is hij naast de planten ook gegevens aan het evrzamelen geweest hetgeen resulteerde in deze Dendroflora Special, die alle klimmende Lonicera soorten en cultivars uitgebreid beschrijft en meest afbeeldt. Naast de plantenbeschrijvingen uitgebreid de taxonomie, morfologie, biologie, verspreiding en waarom klimmen? Een standaardwerk!
Japanese Flower Arranging
the universe contained within: displaying flowers for beauty, contemplation and mindfulness

80 unieke designs in de japanse bloemsierkunst met stap-voor-stap projecten die de verschillende stijlen laten zien. Bespreekt ook de achtergronden en culturele oorsprong van de diverse stijlen die in Japan in de loop der jaren tot ontwikkeling zijn gekomen.
Flower Portraits
The Life Cycle of Beauty

Prachtige fotoband met sepia-kleurige close-ups van planten en hun vruchten in diverse stadia.