U bevindt zich hier: Home > Planten
Plant van de maand: Klimplanten
Passiflora caerulea passiebloem winterbescherming noodzakelijk
De hoogte na 10 jaar is 4 m.
De bloemkleur is lila.
De bloeiperiode is juli - september.
Deze plant is matig winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : Passiebloem

Dit artikel is slechts beperkt leverbaar!

Maat: pot € 7,75
Maat: pot 2 liter € 6,50
In de Boekwinkel
Passionsblumen
Blütenzauber für Jedermann

Passiflora horen tot de fascinerendste klimplanten. Met hun unieke bloemvormen verheugen ze zich in een steeds grotere populariteit. 20 Jaar geleden werden ze nog hoofdzakelijk in botanische tuinen gekweekt, nu vindt men ze inmiddels overal op balkons en terrassen. De auteurs schetsen in heldere bewoordingen hun ervaringen met deze planten met vele tips voor de verzorging. Door onderscheid te maken in winterhardheid en andere eisen wordt het de lezer gemakkelijk de juiste soorten voor zijn omstandigheden te kiezen.
Passiflora
Passionflowers of the World

Dit is een bijzondere verzameling van indrukken, wetenswaardigheden en beschrijvingen van de wilde soorten en kultivars van het geslacht Passiflora. Geschreven door de meest vooraanstaande kenners van deze bijzondere planten is dit het ultieme boek en een bron van informatie voor der botanisch en plantengeinteresseerde liefhebber.
Passionflowers
Second edition

De meeste tuiniers onder ons kennen de 'gewone blauwe' passiebloem, maar slechts weinigen zijn op de hoogte van de grote hoeveelheid aan varieteiten die deze exotische klimplant kent. Dit boek is uniek in zijn soort. Het is een rijk geïllustreerde gids waarin zo'n 200 soorten en hybriden uitgebreid worden besproken en waarin hoofdstukken zijn opgenomen over kweek, verzorging, passievruchten en passiflora als voedselplant voor de Heliconius vlinders. Ze varieren van uiterst verfijnd tot groot grillig en zelfs bizar.