Clematis 'Winter Beauty' Campanella groep
De hoogte na 10 jaar is 300 cm.
De bloemkleur is wit.
De bloeiperiode is december - februari.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : Bosrank

Dit artikel is slechts beperkt leverbaar!

Maat: pot € 11,00
In de Boekwinkel
Daffodils for Home, Garden and Show
De Narcis kondigt het eind van de winter en het begin van de lente aan. Alhoewel het makkelijke planten zijn is een beetje kennis van zaken toch nodig om ze jaar in jaar uit goed te laten bloeien. Er zijn heel veel soorten en kleuren, veel meer dan gedacht wordt. Ze kunnen heel groot zijn en immense displays vormen, maar er zijn ook soorten geschikt voor de kleinste rotstuin. In dit boek veel advies om ze zo lang mogelijk mooi te houden, niet alleen in de tuin, maar ook thuis in een vaas en op shows.
Gardening with Clematis
Design & Cultivation

Clematis is een zeer divers geslacht, van kleine vaste planten tot heel grote klimplanten. De bloei is altijd fraai en inspirerend. Echter, er worden nogal eens fouten gemaakt in het plannen en planten. Dit boek helpt al die valkuilen te vermijden en geeft gedetailleerde instructies over selectie, cultuur, standplaats, bloei en snoei en helpt een paar mythen over Clematis uit de weg.
The Winter garden
Create a garden that shines through the forgotten season

In deze gids tot het creeren van een wintertuin geeft de auteur suggesties voor de juiste bomen, struiken, zaaddragende grassen, besdragers en wintergroene planten die uw tuin juist in de vergeten winter aantrekkelijk maakt. Ook harde materialen zoals stenen, brons en hout voor het maken van prachtige visuele effecten komen aan bod.
My Garden in Autumn and Winter
Nomenclatural Update by Peter Barnes

Een herdruk van een deel van een serie klassiekers in de tuinliteratuur. E.A. Bowles was een van de grootste tuinliefhebbers van zijn tijd en schreef over zijn ervaringen een trilogie, waarvan dit het derde deel is. De tekst, oorspronkelijk uit 1914, is aan de moderne inzichten in de nomenclatuur aangepast.
Tuinieren in de Winter
Ook in de winter is in de tuin veel te doen, van plannen maken en ontwerpen tot planten beschermen en oogsten toe. Vol met praktische adviezen over wat er ondanks de slechte weersomstandigheden buiten gedaan kan worden en welke taken er voor binnen zijn weggelegd. Met 23 geïllustreerde, stap-voor-stap beschreven projecten die makkelijk zijn uit te voeren, varierend van een verplaatsbare bescherming voor planten, tot het maken van een verhoogd groentebed.
The Winter Garden
De tuin is ook in de winter belangrijk en kan ook dan heel mooi zijn. Dit boek geeft u alle nodige informatie om ook in dit jaargetijde een mooie tuin te krijgen. Welke planten te kiezen, hoe deze op de juiste plek te zetten, voorbeelden van geslaagde wintertuinen enzovoorts. In goede staat.
The Winter Garden
Plants that offer color and beauty in every season of the year

Tuinliefhebbers die planten alleen maar op bloei uitkiezen missen vaak 6 maanden schoonheid in hun tuin. In dit boek komen planten aan bod die het hele jaar door aantrekkelijk zijn. Bomen, struiken, klimplanten, varens, grassen, wintergroene planten, planten met een apart profiel, kleurige bast of vrucht en veel meer. Speciale aandacht voor planten die in de winter al bloeien.
A shortcut to perfect planting
spectacular ideas for every season

Per seizoen heeft de tuin een eigen gezicht. In het voorjaar is alles fris en groen, in de zomer alles kleurrijk, de herfst is subtiel en de winter meer een rauwere schoonheid. Dit boek introduceert planten dat elk seizoen zijn karakter accentueert en schoonheid toevoegt aan de tuin. Per seizoen worden de planten besproken met beschrijvingen, foto's en uitleg hoe te verzorgen voor een optimaal resultaat.
Dendroflora Nr. 22 - 1985
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer artikelen over het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen, het Boskoopse boomkwekerij-sortiment in de vorige eeuw en de geschiedenis van de grootbloemige Clematis. Keuringsrapport van grootbloemige Clematis en artikelen over Sophora japonica, Desmodium, Hedysarum, Indigofera enLespedeza. Verslag van het keuringswerk in 1985. Met Engelstalige samenvattingen.
Dendroflora Nr. 24 - 1987
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer artikelen over Clematis florida en C.P. Thunberg, Cryptomeria japonica en Salix aurita. Tevens artikelen over de Collectietuin van het Proefstation voor de Boomkwekerij en de tentoonstelling Flora Nova 1987 en een verslag van het keuringswerk in 1987. Met Engelstalige samenvattingen.