Camellia japonica 'Alba Plena' dubbelbloemige camellia humeuze grond, lichte schaduw. De hoogte na 10 jaar is 200 cm. De bloemkleur is wit. De bloeiperiode is maart - april. Deze plant is matig winterhard.
Nederlandse naam : Camelia

Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar! Dat is de reden waarom hier geen maten en prijzen kunnen worden vermeld. Er is op dit moment geen eigen voorraad van dit artikel, maar warschijnlijk kunnen wij het wel bestellen voor u.

Maat: € 0,00
In de Boekwinkel
Dendroflora Nr. 22 - 1985
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer artikelen over het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen, het Boskoopse boomkwekerij-sortiment in de vorige eeuw en de geschiedenis van de grootbloemige Clematis. Keuringsrapport van grootbloemige Clematis en artikelen over Sophora japonica, Desmodium, Hedysarum, Indigofera enLespedeza. Verslag van het keuringswerk in 1985. Met Engelstalige samenvattingen.
Dendroflora Nr. 24 - 1987
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer artikelen over Clematis florida en C.P. Thunberg, Cryptomeria japonica en Salix aurita. Tevens artikelen over de Collectietuin van het Proefstation voor de Boomkwekerij en de tentoonstelling Flora Nova 1987 en een verslag van het keuringswerk in 1987. Met Engelstalige samenvattingen.
Dendroflora Nr. 30 - 1993
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer het keuringsrapport Ribes sanguineum en artikelen over Ligustrum, Spiraea japonica en Tilia (deel 2). Tevens artikelen over bijzondere bomen in Centraal-China, een verslag van Plantarium 1993 en de keuringen van 1993. Tevens de index over de nummers 21 tot en met 30. Met Engelstalige samenvattingen.
Dendroflora Nr. 41, 2004
Artikelen over het laanbomensortiment Aeculus, Syringa subgenus ligustrina, keuringen in 2004, Groot Groen 2004, Plantarium 2004, de Nederlandse Plantencollecties. Sortimentsonderzoek en keuringsrapporten over Camellia en Mahonia aquifoliu, Mahonia repens en Mahonia x wagneri hybriden. Tevens index. Met engelstalige samenvattingen.
Dendroflora Nr. 46, 2009
Artikelen over klimplanten, planten en luchtkwaliteit, Camellia Ackermann serie, Hydrangea paniculata Euro Trial, Het geslacht Ostrya, het geslacht Ulmus, Keuringen in 2009, Plantarium 2009 en Grot Groen 2009, index Dendroflora 41-46.
Dendroflora Nr. 6 - 1969
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer artikelen en keuringsrapporten over Acer, Japanse Acer, Japanse Azalea, Knap Hill-Exbury Azalea, Azalea viscosa hybriden, Pernettya, Rhododendron, Salix alba, de registratie van Rhododendron en Azalea's en verslagen van het Keuringswerk in 1968 en de tentoonstelling Herfstweelde 1968.
Kamelien
100 frostharte Sorten für den Garten. Auswahl, Kultur und Pflege

100 soorten Camellia's die ook in ons klimaat goed voldoen worden in dit boek voorgesteld met uitgebreide beschrijvingen en gedetailleerde foto's. De ene soort is nog mooier dan de andere. Ook uitgebreide aanwijzingen voor het opkweken, verzorgen en beschermen van deze prachtige planten.
Camellias, A Practical Gardening Guide
Een rijk geïllustreerde praktische gids voor het tuinieren met Camellias. Dit boek bevat hoofdstukken over o.a.: de belangrijke species uit de hele wereld, suggesties voor het gebruik van Camellia in de tuin, selectie en cultuur, ziekten en plagen, vermeerdering en hybridisatie en een lijst van meer dan 400 species en cultivars met beschrijvingen.
De Tuinen van Eden winter 2014
Mooi uitgevoerd tuinmagazine met onder andere artikelen over herfstbloeiende Camellia's (met onze foto's), de tuin van Angela Merkel, Hydrangea serrata, vrouwelijke rozenveredelaars, 50 tinten herfst, heel gewoon worteltjes, Domaine des Rochettes, Architect Philippe Niez, Natuursteen in de tuin en veel meer.
The Garden Plants of China
De Chinese planten die in het Westen de meeste invloed hadden, komen verrassenderwijs niet rechtstreeks uit de natuur, maar uit de Chinese tuinen. Tuinen zonder de bekende pioenen, azalea's, wisteria's en camellia's zijn nauwelijks nog voor te stellen. Er is al veel over deze planten geschreven, maar veel is nauwelijks toegankelijk. Dit werk over de tuinplanten uit China is een onmisbaar boek over deze planten, gebaseerd op de jarenlange ervaring en kennis van de Chinese bronnen op dit gebied.
Ook iets voor u?