Azalea 'Sophie Scholl' Japanse azalea zon/halfschaduw, humeuze grond. De hoogte na 10 jaar is 75cm. De bloemkleur is helder zalmrose. De bloeiperiode is mei. Deze plant is zeer winterhard. Groepbeschrijving : zelden hoger dan 50-60 cm wordend en even breed, bladeren klein, 2-5 cm, bloemen trechtervormig
Dit artikel is slechts in kleine aantallen leverbaar!

Maat: 25/30 € 12,50
Maat: pot € 10,00
In de Boekwinkel
Dendroflora Nr. 18 - 1981
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer keuringsrapporten en artikelen over Epimedium, Fraxinus ornus, Magnolia, Parthenocissus tricuspidata en Sorbus. Tevens een verslag van het keuringswerk in 1981. Verder de registratie van Rhododendron's en Azalea's im de periode 1969-1981.
Dendroflora Nr. 6 - 1969
Jaarboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen en de Nederlandse Dendrologische Vereniging

In dit nummer artikelen en keuringsrapporten over Acer, Japanse Acer, Japanse Azalea, Knap Hill-Exbury Azalea, Azalea viscosa hybriden, Pernettya, Rhododendron, Salix alba, de registratie van Rhododendron en Azalea's en verslagen van het Keuringswerk in 1968 en de tentoonstelling Herfstweelde 1968.
Rhododendron & Azalea
De belangrijkste goed verkrijgbare soorten Rhododendrons en Azalea's in kleur met (gecodeerde) beschrijvingen.
The Production of Florist Azaleas
Een diepgaande studie naar de wijze van productie van vooral Azalea's voor de bloemenhandel. Zeer veel aandacht voor vermeerdering, opkweek, bewaarmethoden, de juiste omstandigheden, ziekten en plagen en vooral wat daartegen te doen, maar ook fysiologie, bemesting en dergelijke.
Bonsai
Ginkgo, eiken, azalea, allen kunnen eenvoudig als bonsai gemaakt worden. Dit boek laat stap-voor-stap de principes zien die het maken en verzorgen van een bonsai tot een succes maken.
The Garden Plants of China
De Chinese planten die in het Westen de meeste invloed hadden, komen verrassenderwijs niet rechtstreeks uit de natuur, maar uit de Chinese tuinen. Tuinen zonder de bekende pioenen, azalea's, wisteria's en camellia's zijn nauwelijks nog voor te stellen. Er is al veel over deze planten geschreven, maar veel is nauwelijks toegankelijk. Dit werk over de tuinplanten uit China is een onmisbaar boek over deze planten, gebaseerd op de jarenlange ervaring en kennis van de Chinese bronnen op dit gebied.
Ook iets voor u?
Clethra alnifolia
Clethra alnifolia
zomerbloeiende heester aardige herfstkleur. De hoogte na 10 jaar is 250 cm. De bloemkleur is wit. De bloeiperiode is juli - september. Deze plant is zeer winterhard.
Mogelijke alternatieven :
Clethra alnifolia 'Fern Valley Pink'. Belangrijkste verschil: clavfp lichtrose bloemen
Clethra alnifolia 'Hummingbird'. Belangrijkste verschil: Clethra alnifolia 'Hummingbird' groeit compacter en bloeit rijker
Clethra alnifolia 'Paniculata'. Belangrijkste verschil: Clethra alnifolia 'Paniculata' langere trossen
Itea virginica
Itea virginica
kleine struik, bloem-aren mooie herfstkleur. De hoogte na 10 jaar is 125 cm. De bloemkleur is wit. De bloeiperiode is juli - augustus. Deze plant is zeer winterhard.
Nederlandse naam : Bloemwilg

Mogelijke alternatieven :
Itea virginica 'Henry's Garnet'. Belangrijkste verschil: Itea virginica 'Henry's Garnet' bloeit rijker en betere herfstkleur
Itea virginica 'Long Spire'. Belangrijkste verschil: Itea virginica 'Long Spire' bloeit rijker met grotere bloemen
Itea virginica 'Merlot'. Belangrijkste verschil: Itea virginica 'Merlot' heeft langere bloemtrossen
Nandina domestica 'Fire Power'
Nandina domestica 'Fire Power'
Halfwintergroene Japanse plant met super winterkleur. De hoogte na 10 jaar is 75 cm. De beskleur is rood. De bloeiperiode is juni - juli. Deze plant is goed winterhard.
Nederlandse naam : Hemelse bamboe

Dit artikel is slechts beperkt leverbaar!
Mogelijk alternatief :
Nandina domestica. Belangrijkste verschil: Nandina domestica 'Fire Power' veel compacter