Sedum cauticolum 'Lidakense'

  Sedum cauticolum 'Lidakense'    Sedum cauticolum 'Lidakense'    Sedum cauticolum 'Lidakense'    Sedum cauticolum 'Lidakense'    Sedum cauticolum 'Lidakense'    Sedum cauticolum 'Lidakense'   
Sedum cauticolum 'Lidakense'
-

Vetkruid, erg geschikt voor droge voedselarme. omstandigheden. Op muurtjes, daken, in de rotstuin of gewoonweg een zonnig stukje zandgrond.. De gemiddelde hoogte is 10 cm. De bloemkleur is roze. Deze plant is goed winterhard. De bloeiperiode is augustus - september.

Deze plant heeft in het systeem Hansen/Mussel ter indeling van de vaste planten de volgende code : 4.1.0.2

Betekenis van het eerste cijfer: Algemene standplaats : ROTSTUIN. Planten van oorsprong uit berggebieden, in de tuin bv. als bodembedekker, tussen stenen, in stapelmuurtjes of in de alpiene tuin.

Betekenis van het tweede cijfer: Specifieke eisen van de plant : Planten die snel groeien, hoofdzakelijk kussenvormend. Voor een zonnige plaats tussen bv. stenen, stapelmuren etc.

Betekenis van het derde cijfer: Standplaats advies : Geen bijzondere eisen aan de standplaats.

Betekenis van het vierde cijfer: Overige eigenschappen : Verdraagzame bodembedekker, ook voor een soortenrijke aanplant.

Kleur : rose-rood

Bloeitijd : augustus - september

Hoogte ongeveer : 10 cm.

Aanbevolen aantal per vierkante meter : 9

Locatie gefotografeerde plant (1e foto) : Floriadepark Venlo 2012


Nederlandse naam : VetkruidFamilie : Crassulaceae


© eerste foto : Th. Ploeger & Zn

© foto 2 : Th. Ploeger & Zn

Wij hebben helaas geen foto van deze plantensoort. Heeft U wel een foto en bent u bereid deze aan ons ter beschikking te stellen, mail dan naar info@esveld.nl

Dit artikel bestellen in de plantenwinkel