WELKOM OP DE SITE VAN DE PLANTENTUIN ESVELD.
DIT IS DE OUDE SITE.
KLIK HIER VOOR DE NIEUWE SITE

Het is niet eenvoudig om de mogelijkheden van ons zeer grote aanbod aan tuinplanten optimaal te benutten. Soms ontbreekt de tijd of de kennis om alle mogelijkheden te overzien en de juiste keuzes te maken. Wij realiseren ons dat en hebben om die reden de afdeling beplantingsadvisering in het leven geroepen. Door onze jarenlange ervaring met het werken met een zeer grote plantendiversiteit kunnen wij U de gewenste expertise wel aanbieden.

Wij kunnen U op verschillende manieren en niveau's ondersteunen: van een eenvoudig mondeling advies in onze plantenwinkel tot een compleet tuinontwerp met beplantingsplan en bestek. En natuurlijk ook alles daartussenin.

PlantenTuin Esveld realiseerde in de afgelopen jaren diverse projecten waarbij hoge eisen werden gesteld aan de beplanting. Eisen niet alleen in beplantingstechnische, maar ook in esthetische zin. Voorbeelden hiervan zijn de privetuin van de familie Spaans in Hoofddorp, die op een speelse wijze refereert aan een Japanse tuin en Japanese Watergarden in Naaldwijk, een bijzonder project waarbij in een kas een bezoektuin is gerealiseerd, de reconstructie van de historische tuin bij kasteel Aerwinckel ,de privétuin van de familie Wijkamp waar een klassieke rhododendron beplanting is gecombineerd met hortensia's, de Japanse esdoorntuin van PlantenTuin Esveld en zeer recent de Japanse Tuin in de Keukenhof. .

Een recent gerealiseerd project is de binnentuin bij het Het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam.
Kort geleden deden wij het beplantingsplan en verzorgden wij de beplanting voor de vlindertuin voor Nieuw Unicum in Zandvoort in het kader van het bekende SBS6 programma "Hart in Aktie" met Wendy van Dijk. Zie deze pagina voor meer informatie. Maar natuurlijk begeleiden wij ook veel, wat bescheidener tuinplannen. Daarbij is een goede wisselwerking tussen ons en de opdrachtgever voor ons het uitgangspunt. Op deze manier proberen we een bijzonder beplantingsbeeld op een realistische manier vorm te geven.

Andere recente projecten : De tuin van de Familie Onel en die van de Familie Wijnsema.

Zeer recent voltooid en geopend door ex-premier Balkenende is het project Zorgboerderij Nooitgedagt in Nieuwerkerk

PlantenTuin Esveld kan U van dienst zijn in het hele traject dat zich voordoet bij het realiseren van een tuin. Ontwerpen kunnen totstandkomen in samenwerking met het architectenbureau B.O.A.; Cor van Gelderen kan het beplantingsadvies verzorgen, de kwekerij kan de planten leveren en de PlantenTuin Plantservice kan vervolgens de aanleg verzorgen. Maar U kunt natuurlijk ook van alle diensten afzonderlijk gebruik maken.

Voor een afspraak op de kwekerij in Boskoop met onze beplantingsadviseur Cor van Gelderen kunt U in dit formulier aangeven waarover U meer informatie wenst.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met U op.